Så lang tid vil det tage at mine en bitcoin med en Commodore 64

28/04/2021 16:12

|

Redaktionen

Mest læste i dag

Drømmer du dig tilbage til de gode gamle dage? Hvor en computer hed Commodore, og en båndstation var state-of-the-art? Og er du lidt nysgerrig på, hvor lang tid, det ville tage for dig at mine en bitcoin med datidens teknologi?

Lad det være sagt med det samme. Det er ikke nogen god forretning at koble dine gamle computere til strømstikket i håbet om at mine en eller flere bitcoins. Det ville faktisk være en stor underskudsforretning.

Rent teknisk kan det faktisk lade sig gøre at bruge dine gamle computere på at mine kryptovaluta, men praktisk er det en rigtig dårlig idé.

Eksperter vurderer, at det vil koste omkring seks billiarder (6.000.000.000.000.000) kroner i strøm alene at få en bitcoin ud af dine gamle Commodore. Din gamle computer skal stå tændt i 50 milliarder år før den har tjent en Bitcoin til dig. Da vi alligevel bliver opslugt af Solen om seks til syv milliarder år, så kunne det jo være at solenergi kan reducere omkostningen en smule.

Så har du drømt om at komme i gang med at tjene Bitcoins, så skal du måske have opgraderet dine computere.

Hvordan du kan få din gamle Commodore til at hjælpe til med at mine, det skriver PCGamer.com om i denne artikel. Her kan du også læse om den hastighed, som computeren arbejder med, og hvorfor det skal tage så lang tid.

På teknikfronten har Facebook også valgt at censurere en hel by. Det kan du læse mere om her.