Utrolig udførelse af straffespark: Starter fra midten af banen, og…

16/06/2024 14:20

|

Nicolai Busekist

Foto: YouTube
En sjælden udførelse af et straffespark fandt sted under en kamp i Senegal, hvilket har fået en video til at gå viralt.

Mest læste i dag

Måden, hvorpå denne fodboldspiller vælger at udføre straffesparket, er endt med at gå viralt. Der er blevet taget rigtig godt imod videoen, der derfor har spredt sig over hele internettet.

Spilleren, der påtager sig ansvaret for at sparke straffesparket, går baglæns for at tage tilløb, men… Lidt mere end normalt. Faktisk når han næsten ned til midten af banen, inden han begynder at løbe mod bolden.

Men faktisk er det svært at kalde det et tilløb. Spilleren vælger nemlig ikke ligefrem at løbe tilbage mod bolden, som man normalt gør, når man skal sparke et straffespark.

Mens alle forventede, at han ville tage tilløb og løbe mod den hvide plet med fart og skyde kraftfuldt, blev alle overraskede.

Han fortsatte i et lavt tempo ned mod bolden, hvilket næsten fik ham til at virke doven. Men da han når frem til kanten af straffesparksfeltet, afslører han sine intentioner. Med et kort tilløb vælger han hjørnet, hvor han sender bolden af sted og laver en såkaldt Panenka.

Som du kan se i videoen herover, så er der ikke just tale om et straffespark, som man ofte ser. Det kan sagtens være, at det har hævet hans chance for at score, for det har med stor sandsynlighed været svært for målmanden at forstå, hvad der sker.

Du kommer dog næppe til at se en professionel fodboldspiller gøre ham kunsten efter. Det kunne være sjovt at se, men der er kun en ganske lille chance for det. Netop derfor er det også en god idé at nyde denne video, hvilket der er tusindvis, der allerede har gjort verden over.