124 kilometer i timen gennem by: Vanvidsbilist fanget

09/12/2020 09:00

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Man skulle efterhånden mene at der i medierne og blandt politikerne har været nok fokus på vanvidskørsel, men beskeden er altså ikke gået igennem til alle endnu.

Det demonstrerede en bilist, da vedkommende valgte at hamre foden på speederen på Gestenvej i Sydjylland.

Desværre, for den hensynsløse bilist, var det en zone med en fartgrænse på 50 kilometer i timen, og vedkommende blev blitzet af politiets ATK-vogn der stod placeret ved en kirke på vejen.

Vanvittig overskridelse af fartgrænse

Bilisten overskred derfor fartgrænsen med hele 148 procent. Det skriver Sydjyllands Politi i et opslag på twitter, hvor de deler historien, og afsluttende skriver ”farvel kørekort”.

Og lige netop ”farvel kørekort” kan bilisten godt forberede sig på at sige. Kørslen på Gestenvej betragtes nemlig som decideret vanvidskørsel.

Faktisk er betragtes alle forseelser, hvor bilisten overskrider hastighedsgrænsen med 100 procent eller mere som vanvidskørsel. Og heldigvis for det.

Ifølge Rådet for sikker trafik, er sådanne overtrædelser af loven nemlig nok til en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Samlet fangst: 17 bøder, seks klip

Ud over vanvidsbilisten på 124 kilometer i timen, uddelte Sydjyllands Politi 17 bøder ved kontrollen, hvor af seks hastighedsovertrædelser var tilstrækkeligt høje til at bilisten måtte modtage et klip i kørekortet.