Flere står i kø for 14-årige Gustavs mirakelcreme: Kan hjælpe på udbredt hudlidelse

14/05/2024 12:51

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Den 14-årige Gustav Kalmar fra Ryomgård har skabt en creme, der lindrer hans mors hudlidelse og nu er interessen for produktet eksploderet.

Mest læste i dag

Den unge Gustav Kalmar, 14 år fra Ryomgård, har udviklet en creme, der har haft en positiv effekt på hans mors hudsygdom, hvilket har vakt stor interesse for produktet.

Efter en nyhedsdækning på TV2 Østjylland, modtager Gustav en strøm af beskeder og opkald på sin mobiltelefon med henvendelser som: "Hvor kan man købe cremen?" og "Er der mere information tilgængelig om produktet?" Efterspørgslen har overrasket ham. "Det var helt overvældende, jeg havde ikke forudset så stor en interesse," udtaler Gustav.

Ifølge TV2 begyndte Gustav i september sidste år at eksperimentere med forskellige sammensætninger for at afhjælpe symptomerne på hans mors psoriasis, en hudsygdom kendetegnet ved udslæt og kløe.

Flere har nu vist interesse for cremen, og omkring 60 potentielle købere har allerede henvendt sig. "Det er utroligt spændende at tænke på, hvor mange der kunne have gavn af min opfindelse," siger en entusiastisk Gustav. Nogle grafiske designere har endda tilbudt at hjælpe med design af emballagen.

Gustavs mor, Helle Kalmar, er også en stærk støtte for produktet og foretrækker det frem for hormoncremer, der kan have bivirkninger. "Jeg vil fortsat bruge det, da det har hjulpet mig godt," fortæller Helle til TV2 Østjylland.

For øjeblikket sælger Gustav cremen fra de resterende prøver fra sine eksperimenter. Oprindeligt var projektet en del af Unge Forskere-konkurrencen, hvor Gustav for nylig vandt førsteprisen i sin kategori ved en stor begivenhed i København.