Sjældne optagelser af Putin lækket: Han ønskede absolut ikke, at disse skulle blive set

09/10/2023 07:51

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der er næsten ingen, der har set Putin sådan før.

Mest læste i dag

For nylig udgav den finske tv-station Yle TV en unik samling af videoklip med en ung Vladimir Putin fra 1991. Optagelserne viser Putin i en afslappet atmosfære, hvor han spiller bordtennis med nogle af sine venner, herunder Anatoly Sobchak, som på det tidspunkt var borgmester i Skt. Petersborg.

Iført afslappet sportsbeklædning kan man se Putin nyde spillet, hvilket danner en markant kontrast til det strenge billede, han senere har fået. Rusland-eksperten Luke Harding beskrev optagelserne som en sjælden indblik i Putins liv, før han blev en magtfuld figur.

"Dette er en anden side af Putin - en side, der endnu ikke havde akkumuleret rigdom og ikke havde ansvar for daglige bekymringer," sagde Harding, tidligere Moskva-korrespondent for The Guardian.

Disse optagelser er særligt bemærkelsesværdige, især når man tænker på Putins baggrund inden for efterretningstjenesterne:

"At undgå fotografering er en af de første lektioner i spiontræning. Derfor gør optagelserne dem ekstraordinære," tilføjede Harding.

Udgivelsen af videoen har fået mange til at hæve øjenbrynene, da den potentielt kunne være ubekvem for Putin. En anonym kilde, der var en del af turen for tre årtier siden, bemærkede, at Putin dengang var en meget reserveret person:

"Man kunne ikke komme tæt på ham, ikke engang for en afslappet samtale over vodka," sagde kilden.

Harding konkluderede, at videoen afslører en anden side af Putin, som er langt fra den autoritære skikkelse, han er kendt som i dag:

"Det mest bemærkelsesværdige er, at Putin smiler og fremstår som menneskelig, snarere end den autoritære figur, han er blevet," bemærkede han.

Videoen er allerede blevet set mange gange på YouTube, og nogle kommentarer inkluderer udsagn som:

"Han var en almindelig person, men blev senere til et monster."