Diskussionen om stigende priser på oksekød er i fuld gang: Nu bryder Coop tavsheden

12/09/2023 05:36

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nu deler Coop ærlige ord.

Mest læste i dag

De debatterer ivrigt.

Skatteministeren, Jeppe Bruus (Socialdemokratiet), har antydet, at en afgift på oksekød kunne være på vej, hvilket ville øge omkostningerne for danskerne. Dette ville muligvis føre til mindre køb af oksekød og dermed reducere CO2-udledningen. Coop har nu også deltaget i denne diskussion, ifølge B.T.

"Vi undersøger i øjeblikket, hvordan man kan indføre afgifter, herunder på produktionen af oksekød," udtalte skatteministeren Jeppe Bruus til DR.

Coop, som driver supermarkeder som SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, 365 Discount og Kvickly, har en relevant holdning til emnet:

"I princippet har vi ikke noget imod brugen af afgifter for at styre forbruget i en mere bæredygtig retning," udtalte kommunikationsdirektøren i Coop, Jens Juul Nielsen, til B.T.

Han påpeger dog vigtigheden af, at afgifterne gælder ens for alle, så danskerne ikke kan undgå dem ved at købe kød fra Sverige eller Tyskland online. Jens Juul Nielsen insisterer på, at danske afgifter også skal gælde.

Derudover fremhæver han vigtigheden af at tage hensyn til husstande, der allerede har stram økonomi, når man overvejer nye afgifter.

Hvis priserne på oksekød stiger som følge af afgifterne, vil Coop arbejde på at reducere prisen på en række andre varer for at kompensere for det. Coop Analyse har tidligere vist, at næsten 40 procent af danskerne er positive over for afgifter på kød, hvis det kan gøre grønne alternativer billigere.