Chokerende mange danskere er urolige over vinterens elpriser: Én ting er særligt vigtig

05/11/2023 10:20

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Én ting må man aldrig glemme, når man forsøger at spare penge på el.

Mest læste i dag

I løbet af den seneste vinter, blev mange danskere nervøse over de betydelige udsving i elpriserne. Mens de fulgte de aktuelle priser på diverse apps, måtte de også begrænse opvarmning og nedsætte brugen af elektriske apparater i hjemmet.

Selvom priserne på elektricitet siden da er blevet mere stabile, eksisterer der stadig en bekymring blandt mange danskere om, at en gentagelse af sidste vinters prisudsving kan forekomme i den kommende vinter.

Resultaterne af en ny undersøgelse, udført af Kantar Public for NRGi og Gjensidige, blev offentliggjort i en pressemeddelelse.

I undersøgelsen svarer lidt over halvdelen af de adspurgte, at de frygter lignende prisstigninger denne vinter, mens næsten 40 procent erklærer sig uden bekymringer om gentagelse af sidste vinters store prisudsving.

Lars Pedersen, PR & Content Manager hos NRGi, forklarer, at det er forståeligt, at mange danskere stadig er påvirket af de store prisstigninger fra sidste år. Dog er det umuligt at forudsige, om noget lignende vil gentage sig, men han påpeger, at de udfordrende forhold sidste vinter, herunder høj inflation, ugunstige vejrforhold og reaktioner på krigen i Ukraine, spillede en central rolle i at skabe usikkerhed på markedet, og dette er stadig friskt i erindringen hos danskerne.

Blandt de danskere, der er bekymrede for mulige prisstigninger denne vinter, har flertallet iværksat forskellige foranstaltninger for at mindske risikoen for høje elregninger.

Én ting er meget vigtig

Ifølge undersøgelsen fokuserer godt 70 procent på at reducere deres strømforbrug, mens lidt over 10 procent allerede har sparet penge til side i tilfælde af fremtidige prisstigninger.

Henrik Sagild, direktør i skade i Gjensidige, ser det store fokus på at reducere elforbruget som en positiv konsekvens af de høje energipriser fra sidste år. Han nævner også, at der i år har været flere muligheder for at søge tilskud til energiforbedringer, hvilket yderligere kan bidrage til at reducere boligens strømforbrug.

Henrik Sagild understreger vigtigheden af at spare på strømforbruget, men han påpeger, at det skal gøres på en måde, der ikke medfører negative konsekvenser. Han nævner eksempler som dårligt indeklima og opfordrer til at tage de rette skridt for at undgå sådanne negative effekter.