Bilejernes favorit farve: Her er den mest populære bilfarve

15/05/2024 14:36

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
I en nylig undersøgelse foretaget af bilforhandler-portalen Kamux har det vist sig, at farven på en bil spiller en afgørende rolle for tre ud af fire bilister, når de skal vælge deres næste køretøj.

Mest læste i dag

En ny undersøgelse udført af bilforhandler-portalen Kamux afslører, at farven på en bil er en afgørende faktor for tre ud af fire bilister ved valget af deres næste bil.

Det antyder, at farven ikke kun påvirker den oprindelige købsbeslutning, men også kan have indflydelse på bilens gensalgsværdi.

Artiklen, publiceret af Boosted, fremhæver også en skift i tendenserne for bilfarver. Selvom hvid længe har været den mest populære bilfarve og har domineret siden 2019, viser nye data nu en forandring i forbrugernes præferencer.

Ifølge undersøgelsen foretrækker 27 procent af bilisterne nu sorte biler, hvilket gør sort til den nye favoritfarve. Som det lidt humoristisk blev udtrykt i undersøgelsen: "Sort er altså det nye sort."

Blå, sølvgrå og grå er også populære valg og deles om andenpladsen, idet hver af disse farver foretrækkes af 13 procent af de adspurgte.

Hvid har nu rykket ned til en tredjeplads, foretrukket af 12 procent af bilisterne, mens rød er valgt af 11 procent.

Undersøgelsen omfattede svar fra 1.017 bilister, der alle skulle angive deres foretrukne bilfarve. Deltagerne, der alle havde mindst én bil i husstanden, var i alderen fra 18 til 70 år.