Advarsel til Telia- og Call Me-kunder: Mærkbare ændringer på vej

03/10/2023 14:37

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Den nye giganthandel vil skabe ringe i vandet, hvilket kunder vil kunne mærke.

Mest læste i dag

Så brød dagen frem.

I en strategisk manøvre, der har sendt chokbølger gennem den danske teleindustri, har Norlys-koncernen officielt meddelt deres nært forestående indtræden på telekommunikationsmarkedet ved at opkøbe Telia Danmark.

Efter tre års dedikeret indsats er den første fase nu gennemført, men vejen til fuld integration og omdannelse af telesektoren er fortsat lang.

Ulf Lund, CEO for Norlys, forklarer, at selvom handlen er blevet annonceret, kræves godkendelse fra både Norlys' repræsentantskab og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, og dette forventes at blive afsluttet i første kvartal af 2024. Herefter begynder en kompleks proces med at adskille Telia fra Telia-koncernen, en opgave, der kan tage op til to år.

Men hvad er baggrunden for, at en energi- og fibernetvirksomhed som Norlys pludselig beslutter sig for at træde ind på telekommunikationsmarkedet?

Ulf Lund, CEO for Norlys, uddyber i et interview med B.T., at "Opkøbet af Telia giver os en landsdækkende rækkevidde. Dette ændrer fundamentalt Norlys som koncern. Vi kommer tættere på den danske befolkning, og vi vil have Norlys-brandet i lommen på mange danskere. Dette er af strategisk betydning."

Konkret betyder dette, at Telia vil blive omdøbt til Norlys, mens Call Me vil fortsætte under sit nuværende navn. Alle Telia-butikker vil også skifte navn til Norlys og tilbyde et bredt spektrum af produkter, herunder telekommunikation, tv, streaming, energiløsninger og mere.

For Telia og Call Me's kunder vil dette føre til en forbedring af infrastrukturen med en investeringsplan for at udvide dækningen, især inden for 5G-netværket. Ulf Lund forsikrer, at de vil være konkurrencedygtige med hensyn til priser og produkter og har til hensigt at vinde markedsandele.

Selvom Telia måske ikke er den største aktør i den danske teleindustri, ser Norlys potentiale i at gøre dem mere konkurrencedygtige med en 100% dansk fokus og langsigtede investeringer. Markedet står i øjeblikket stille, og Norlys søger måder at bringe ny dynamik ind i det, når de træder ind som en betydelig spiller på teleområdet.

"Vi vil komme til at ligne YouSee inden for telesektoren. Men vi har også energi og ladestandere. Og vi tror på, at vi kan skabe værdi ud af dette. Vi har store ambitioner," afslutter Ulf Lund.

Med Norlys' vision om at omforme telekommunikationsmarkedet og bringe en stærk dansk tilstedeværelse ind i branchen, er det nu op til tiden og myndighedernes godkendelse at afgøre, hvordan denne banebrydende ændring vil forme Danmarks telekommunikationssektor i fremtiden.