Politi: Tænd lyset - det virker

19/11/2021 12:30

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

Tænd lys! Så klart er af rådene, når indbrudseksperter og lokalbetjente besøger alle kommuner i politikredsen i kampen mod juleindbrudstyve.

Tyveknægte foretrækker at arbejde uden at blive opdaget, og derfor er årets mørkeste tid ofte lig med indbrudstid.

Derfor er budskabet lysende klart, når Københavns Vestegns Politis indbrudseksperter og lokalbetjente besøger alle 11 kommuner i politikredsen i den kommende tid: Tænd lys!

”Lys skræmmer tyven væk, så sørg for at din bolig er godt oplyst ude og inde i den mørke tid, så den ser beboet ud – især når du ikke er hjemme,” siger indbrudsrådgiver Per Hedeman, Københavns Vestegns Politi. 

Trods færre indbrud i årets tre første kvartaler, venter nu en tid med mørke og juleindbrud, og derfor er det vigtigt at holde fast og fortsætte de gode takter, der gør livet surt for en tyv:  

”Lys virker, og det samme gør gode naboskaber, som holder øje med kvarteret og hinandens boliger og ringer til politiet i en fart, hvis man spotter en tyv, der lusker rundt,” siger Per Hedeman.

Han møder op nær dig fuld af enkle, konkrete effektive indbrudsråd til din bolig og gratis tænd/sluk-ure og til de første, som kigger forbi. Han opfordrer til, at man inviterer sin nabo, genbo, overbo eller andre med.