Giver du din hund postevand? Ekspert forklarer, hvorfor du bør stoppe med det hurtigst muligt

22/02/2024 12:10

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det kan simpelthen gøre Fido syg!

Mest læste i dag

Det er essentielt for vores dyrebare kæledyrs sundhed at sørge for, at de har adgang til friskt vand hele tiden, understreger Mirror.

Mange dyreejere antager fejlagtigt, at det er nok at tilbyde dem vand direkte fra hanen, da vi mennesker også drikker det. Men en specialist inden for vandbehandling i hjemmet har udsendt en vigtig advarsel.

Problemet med hårdt vand

Gene Fitzgerald, specialist i vandbehandling hos BOS, påpeger, at vandkvaliteten i visse områder kan være skadelig for vores pelsede venner. Fitzgerald påpeger:

"I Danmark er vi stolte af vores højkvalitets drikkevand. Men selv det bedste drikkevand kan have sine problemer, og bor du i et område med specifikke vandforhold, kan det faktisk være skadeligt for dine kæledyr."

Det er dog vigtigt at bemærke, at det afhænger af vandtypen i dit område, da ikke alt postevand er skadeligt for kæledyr.

"I de fleste områder er det sikkert for både mennesker og dyr at drikke hanvandet. Problemet opstår, hvis du bor i et område med hårdt vand, hvilket kan medføre sundhedsrisici for dine kæledyr," forklarer hun og tilføjer:

"Hårdt vand har et højt indhold af calcium og magnesium, hvilket kan være farligt for kæledyr."

Risiko for urin- og blæreproblemer

Langvarigt indtag af ekstremt hårdt vand, som har et højere mineralniveau end normalt, kan medføre seriøse helbredsproblemer hos kæledyr.

"For eksempel kan en hund, der drikker for meget hårdt vand over længere tid, risikere at udvikle urinvejsinfektioner, blærebetændelse, urinblokeringer, krystaldannelse i urinen og nyresten," udtaler fru Fitzgerald. Hun tilføjer:

"Hårdt vand kan også føre til hudirritation, tør hud, fordøjelsesbesvær og tandproblemer hos kæledyr, hvilket kan blive både farligt for dem og kostbart for dig."

For dem, der bor i områder med hårdt vand, anbefaler Fitzgerald følgende:

"Selvom nogle vandblødgøringsmidler indeholder natrium, som kan være skadeligt for kæledyr, er systemer baseret på omvendt osmose og destillation effektive løsninger. De fjerner skadelige stoffer fra hårdt vand og bidrager til dine kæledyrs sundhed samt forlænger levetiden for dine husholdningsapparater og forbedrer dine planters sundhed."

Filtreret drikkevand er den bedste løsning

Eksperter hos Kinetico er enige og påpeger:

"Selvom kæledyr generelt kan drikke det samme vand som mennesker, er det vigtigt at være opmærksom på, at det høje mineralindhold i hårdt vand ikke er anbefalet for dem at indtage. Dette er især kritisk, hvis dit kæledyr allerede lider af en tilstand som nyre- eller blæresygdomme."

Det anbefales at tilbyde kæledyr filtreret drikkevand.

Med varierende grader af vandhårdhed i forskellige dele af Danmark, er det en god idé at kontakte dit lokale vandselskab for at få en vurdering af vandkvaliteten eller diskutere bekymringer med en dyrlæge.