Zoo benægter: Vores hovedattraktion er ikke en person iført en bjørnedragt.

15/08/2023 09:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: YouTube
En video af en bjørn fra en zoologisk have er gået viralt, og nu har den zoologiske have følt sig nødsaget til at udsende en erklæring.

Mest læste i dag

En kinesisk zoologisk have har været tvunget til at afvise påstande om, at en af deres bjørne faktisk er en person iført en bjørnekostume.

Hangzhou Zoo i Kina har udsendt en usædvanlig erklæring for at afklare, at en bjørn i zooen faktisk er en ægte bjørn og ikke blot en medarbejder iført en bjørnedragt.

Rygterne spredtes online efter en video blev delt på Twitter, hvor bjørnen i sin indhegning interagerede med publikum. En del af optagelsen viste bjørnens bagparti og hudfolder ved bunden af ryggen, hvilket affødte spekulation om, hvorvidt det kunne være en del af en påklædning.

Videoen indeholdt også sekvenser, der fokuserede på bjørnens bevægelser og antydede en næsten menneskelig gangart. Dette blev præsenteret som bevis for, at bjørnen var i virkeligheden en dragt, der blev båret af en medarbejder.

Spekulationerne skabte så stor opmærksomhed online, at zooen følte sig nødsaget til at fastslå, at bjørnen faktisk var en ægte bjørn. De påpegede blandt andet de høje temperaturer på 40 grader, hvilket ville gøre det umuligt for en person at bære sådan en dragt.

Foto: YouTube

Bjørnen tilhører arten solbjørn. Du har muligvis stødt på denne særlige art online, da den er kendt for sit usædvanlige udseende. Solbjørne kan virke lidt bizarre med deres underlige krop og ansigt, der næsten ligner en dukke. Men de er helt ægte.

Nogle seere påpegede andre elementer i videoen, der understregede bjørnens ægthed. Én observerede, at bjørnens mund og læber bevægede sig på en naturlig og adræt måde, hvilket ville være meget svært for en dukke at efterligne.

Andre videoer af solbjørne online viser dem i lignende adfærd som den, der blev vist i videoen. En video viser en bjørn, der står på sine bagben i indhegningen, meget lig den i den omtalte optagelse.

Selvom der har været tilfælde, hvor zoologiske haver har forsøgt at præsentere dyr som andre arter, er det klart, at disse videoer viser en autentisk bjørn. I 2019 var der eksempelvis en kontrovers omkring en kinesisk zoo, hvor to dyrepassere klædte sig ud som gorillaer og legede rundt i indhegningen. Ikke desto mindre er det tydeligt i denne situation, at bjørnen er en ægte skabning.

Du kan se videoen af bjørnen herunder: