Virker på 1 time - genialt trick fjerner kalk i toilettet

21/06/2023 06:12

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Har du prøvet det?

Mest læste i dag

I et land som Danmark, hvor vi har temmelig hårdt (altså kalkholdigt) vand mange steder, kan den hvide inderside af toiletkummen hurtigt skifte til en anden, og langt mindre appetitlig, farve.

Det er nok de færreste, der drømmer om at bruge deres lørdag på at rense lokum (undskyld mit fransk), og mange af os har nok en tendens til at skubbe netop den rengøringsopgave foran os - for kun at konstatere, at misfarvningerne er blevet værre, tykkere og endnu sværere at fjerne, når vi endelig tager os sammen.

Faktisk er det ikke kun rent æstetisk, at misfarvninger og kalkaflejringer kan være et problem. Hvis lagene bliver for tykke, kan det også skade vandrørene, og i andre dele af hjemmet kan det ødelægge varmeelementer (nok næppe et problem ved toiletter - på den anden side ville det da være rart med varme i toiletsædet!).

På Facebook bliver der flittigt udvekslet erfaringer i forhold til, hvordan man kommer netop dette problem til livs, og der er nok råd at tage af.

Men der er alligevel et tip, der bliver givet igen og igen - og som bliver hyldet for nærmest at være et mirakelmiddel i kampen mod misfarvninger og kalkaflejringer i toilettet.

Og svaret skal findes i køkkenet - for løsningen er, ifølge brugerne på Facebook, opvasketabs.

Nu tænker du måske, at de talrige brugere bare driller de stakkels spørgende, men hvis det er tilfældet, så er der umådeligt mange, der er med på spøgen.

Igen og igen lyder forslaget nemlig, at man skal tage en tablet til opvaskemaskinen og smide den ned i toilettet. Så skal man lade den ligge der i en time, og voíla - aflejringerne bliver nemmere at fjerne end nogensinde før.

En bruger, Susan Eykyn, skriver, at hun plejede at bruge klorin, men at hun nu også sværger til tablet-tricket.

Skribenten her har endnu ikke givet sig i kast med det populære råd, men der er ikke nogen tvivl om, at det skal prøves!

Kilde: Express.co.uk