Jonas Vingegaard-holdkammerat i kritisk tilstand: Skulle genoplives efter bilulykke

12/09/2023 13:44

|

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock/Ritzau Scanpix
Cykelverdenen er i chok.

Mest læste i dag

I cykelsportens verden er det ikke kun på vejene, at farerne lurer.

I en tragisk vending har den belgiske cykelrytter Nathan van Hooydonck, der kører for Jumbo-Visma-holdet, været involveret i en alvorlig bilulykke, der har efterladt ham i kritisk tilstand.

Og ifølge flere hollandske medier, herunder HLN, blev Nathan van Hooydonck kørt på hospitalet efter at have været utilpas ved et kryds, hvor han kolliderede med andre biler.

Nathan Van Hooydonck, der spillede en central figur i Tour de France-holdet, hvor han hjalp Jonas Vingegaard med at sætte alle konkurrenter til vægs både i år og sidste år, er kendt for sin utrættelige indsats og samarbejde på holdet.

Denne ulykke kaster en mørk skygge over cykelsporten, idet det minder os alle om, at livets skrøbelighed kan manifestere sig på de mest uventede tidspunkter. Mens detaljerne omkring ulykken stadig er få, er det bekræftet, at Nathan van Hooydonck blev genoplivet på stedet før han blev transporteret til hospitalet.

Mediet skriver i samme ombæring, at Nathan Van Hooydoncks tilstand er kritisk, men har været ved bevidsthed på hospitalet.

Den 27-årige belgier blev angiveligt utilpas, mens han kørte og bragede derfor ind i fem biler i et stort lyskryds, hvor hans gravide kone sad ved siden af, mens der også var et barn i bilen.

Vi her på redaktionen sender de varmeste tanker til Nathan Van Hooydonck og hans familie i den svære tid.