Mange undrer sig: Hvad er betydningen af et omvendt McDonald's-logo?

02/09/2023 11:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: YouTube
Det er ikke ofte, man ser det, men der er en særlig årsag til det.

Mest læste i dag

En McDonald's logo er velkendt for at være et stort, gult 'M', hvilket også har fået det til at blive kaldt 'Den gyldne måge'.

Men måske har du på en eller anden måde bemærket, at fastfood-kædens logo nogle gange er blevet vendt på hovedet. Når man ser dette, kunne man måske tro, at det er for sjov, men det faktisk har en dybere betydning, når et McDonald's logo bliver vendt op og ned.

Budskabet

Budskabet bag dette er, at det store gule 'M' forvandles til et stort, gult 'W', hvor 'W' står for 'Women' (kvinder). Årsagen til denne omvending er faktisk at ære alle kvinder og minde hver enkelt kvinde om, at hun er unik på sin egen måde.

Dette initiativ blev først lanceret i 2018, da McDonald's valgte at vende et logo den 8. marts i forbindelse med kvindernes internationale kampdag, som rapporteret af BoredDaddy.

Nogle af de første, der bemærkede denne ændring, troede måske, at det havde noget at gøre med konflikten mellem McDonald's og fastfood-kæden Wendy's, som var i gang på det tidspunkt. Men det var faktisk ikke tilfældet; logoet blev vendt om for at fejre kvinder.

Gennemført ‘kampagne’

Som en del af denne "kampagne" blev McDonald's ikke kun fysisk ved med at vende flere logoer på hovedet, men de vendte også logoet om på deres sociale medieplatforme. Samtidig bar medarbejderne arbejdsdragter med et 'W'-lignende logo i stedet for det velkendte 'M'-logo.

Derudover implementerede de særlig emballage i over 100 amerikanske McDonald's restauranter for at følge temaet.

Wendy Lewis, McDonald's Chief Diversity Officer, udtalte: "For første gang i vores brandhistorie vendte vi vores ikoniske buer til ære for kvindernes internationale kampdag for at anerkende kvinders ekstraordinære præstationer overalt, især inden for vores restauranter."

Lauren Altmin, en talsperson for virksomheden, nævnte, at kvinder er stærkt repræsenteret i McDonald's restauranter i USA og delte: "I USA er vi stolte af vores mangfoldighed, og vi er stolte af at meddele, at seks ud af ti restaurantchefer i dag er kvinder. Logoet vil blive ændret på alle vores sociale mediekanaler."