Lisbeth har tabt 22,5 kilo med Wegovy: Nu starter en svær kamp

22/06/2024 14:58

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det populære slankemiddel fik stor effekt for Lisbeth.

Mest læste i dag

Lisbeth Guldberg har imponerende tabt 22,5 kilo på otte måneder med vægttabsmedicinen Wegovy. Hendes rejse mod en sundere krop begyndte i september, hvor hun vejede 83,7 kilo og satte sig som mål at nå 63 kilo ved at starte på Wegovy.

I dag vejer hun 61,2 kilo, og hendes BMI er ændret fra svær overvægtig til normalvægtig.

Dette fortæller hun til B.T.

Men den største udfordring er endnu foran hende: At holde vægten efter at have stoppet med Wegovy.

Lisbeth beskriver, hvordan medicinen i de sidste måneder har reguleret hendes appetit og ændret hendes smagspræferencer markant: »Jeg ved ikke, hvordan mine smagsløg vil reagere, når jeg stopper med medicinen. Mens jeg har taget Wegovy, har jeg ikke kunnet lide kaffe, mælk, sodavand, kød. Hvis jeg har spist slik eller kage, er jeg blevet dårlig og har fået kvalme eller diarré. En gang, hvor jeg spiste en hel fiskefilet, rendte jeg på toilettet hele aftenen.« Nu, hvor hun stopper med medicinen, er hun spændt på at se, hvordan hendes lyst til mad vil udvikle sig.

På trods af bekymringerne føler Lisbeth sig godt forberedt. Hendes kæreste har gennemgået en lignende rejse uden medicinen, men med de samme kost- og motionsændringer, og han har også tabt sig 15 kilo. Sammen har de skabt nye vaner, der har hjulpet dem til succes, og som de planlægger at fortsætte med.

Wegovy er meget populært

Lisbeth er langt fra den eneste, der har haft succes med det populære medicin.

Selvom salget af Wegovy faldt efter nytåret, da sygeforsikring 'danmark' stoppede tilskuddet, er der stadig mange danskere, der bruger slankemidlet.

På sit højeste i december 2023 blev der ifølge sundhedsdatastyrelsen solgt 106.000 penne af midlet. Dette tal faldt med 35% efter årsskiftet.

Kravene til Wegovy

For at få recept på Wegovy skal man have:

  • Et BMI på mindst 30 eller

  • Et BMI mellem 27-30 med mindst én vægtrelateret tilstand, såsom prædiabetes, type 2-diabetes, forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol, søvnapnø eller hjerte-kar-sygdom.

Sundhedsstyrelsen understreger, at Wegovy kun virker, mens man tager det, og at livsstilsændringer er nødvendige for at holde vægten nede. Selvom medicinen i gennemsnit giver et vægttab på 15% efter 68 ugers behandling, begynder den største udfordring, ligesom for Lisbeth, først efter at medicinens effekt er indtruffet.