Har du dette karakteristika? Det deles kun af fem procent af jordens befolkning.

29/08/2023 04:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Hvis du leder efter en årsag til at føle dig unik, så læs med her - måske er du det.

Mest læste i dag

Hvis dit hår er kort, har du nok stået foran spejlet om morgenen og forsøgt at temme det på toppen af dit hoved ved at bruge en overflod af voks. Dette er det øjeblik, hvor mange mennesker opdager en hvirvel, der kan være særligt besværlig og tilsyneladende har sit eget sind.

Normalt sidder hvirvlen omkring toppen af dit hoved og drejer normalt med uret. Men kun få mennesker har faktisk mere end en hvirvel. Ifølge en ny undersøgelse fra University of Delaware, rapporteret af Unilad, har omkring fem procent af verdens befolkning to hvirvler, der endda kan dreje i forskellige retninger.

Hvis du har besvær med at styre dit hår om morgenen, er det muligt, at du blot er ekstraordinært unik!

Dog ændrer det ikke det faktum, at det stadig kan være frustrerende... Derfor får du her tre råd til at håndtere din/dine hvirvel/hvirvler.

1. Brug vand: De fleste med en hvirvel (eller to) har nok prøvet at bruge vand som en løsning for at tæmme deres hår, og det er faktisk en klog tilgang. Vand har evnen til at lægge håret fladt, men det gør også håret mere samarbejdsvilligt. Det er derfor en god idé at style dit hår lige efter badet eller eventuelt bruge en sprayflaske for at fugte hvirvlen, når du skal sætte håret.

2. Brug en hårtørrer: Selvom det måske lyder kontraintuitivt, kan en hårtørrer være et effektivt redskab mod hvirvler. Som tidligere nævnt er håret lettere at forme, når det er vådt. Når dit hår er vådt, kan du bruge en hårtørrer til at forme håret som ønsket. Dette vil ofte bevare formen, når det tørrer. Desuden er det en god idé at bruge hårtørreren til at blæse håret skiftevis i retning af hvirvlen og i den modsatte retning. Dette hjælper med at bryde hårets struktur, som er årsagen til, at håret ikke vil samarbejde.

3. Brug en børste: En børste er også en nyttig allieret mod ustyrlige hvirvler. Det virker især godt, når håret er vådt, eventuelt sammen med hårtørreren. Ved gentagne gange at børste håret i den ønskede retning, kombineret med en smule vand og hårtørring, vil håret næsten altid give efter til sidst og forme sig, som du ønsker det.