Efterskole bortviser to elever for mobning og racisme

08/01/2021 15:03

|

Lukas Jepsen

Foto: Google Maps

Mest læste i dag

Oure Efterskole på Sydfyn er havnet i en meget uheldig sag der er kommet i mediernes søgelys.

Sagen startede da en 9-klasses elev på efterskolen besluttede at stoppe, efter at have været udsat for mobning og racisme af to andre elever. I første omgang var der meget lidt reaktion fra skolen.

” Der er altid to sider af samme sag, og vi har gjort vores bedste for at høre begge sider og har taget denne sag meget alvorligt. Vi beklager meget, hvis nogle af de involverede ikke har følt dette,” – Skrev efterskolen på deres hjemmeside for under et døgn siden.

Sidenhen har sagen skabt stor debat og opmærksomhed. Tilsyneladende i sådan en grad at skolen har følt det nødvendigt at agere. Derfor er de to elever der angiveligt skulle have mobbet og på andre møder opført sig racistisk blevet bortvist fra skolen.

” Vi er dybt berørte og tager denne sag meget alvorligt. Vi erkender, at der er foregået mobning og racisme mod en elev, som efterfølgende har valgt at melde sig ud af Oure. Det er aldrig den forurettede, der skal betale prisen for dårlig opførsel,” - Skriver forstander Mette Romer Søborg på hjemmesiden.

Præcist hvad der på så kort tid har fået skolen til at ændre holdning, står der på hjemmesiden ikke noget om, men forstanderen indrømmer at sagen ikke er blevet behandlet korrekt:

” Vi havde til det sidste håbet, at dialog var vejen frem, og at denne ville have hjulpet den forurettede elev. Det kan vi nu se ikke har været en mulighed, og derfor har vi valgt at bortvise de to elever, der har udøvet mobning og racisme, samtidig med, at vi undskylder for vores håndtering af sagen,”