Disse omikron-symptomer på hud, læber og negle kræver akut lægehjælp

04/01/2022 09:31

|

Christina Hansen

Foto. Shutterstock

Mest læste i dag

Omikron-symptomer på hud, læber og negle, der bevidner om, at du har brug for Covid-behandling.

Omikron har en tendens til at præsentere symptomer, der varierer fra de traditionelle tegn på coronavirus. Her er de mindre kendte akutte advarselstegn på den nye Covid-variant, der dukker op på hud, læber og negle, som du skal søge akut lægehjælp til.

Efter først at være blevet opdaget i november, er Omikron hurtigt opstået som den dominerende coronavirus-variant over hele kloden.

Mens meget er ukendt om den nye supermutant-variant af Covid, har eksperter fundet ud af, at symptomerne på Omikron er ret forskellige fra de klassiske tegn på coronavirus.

Ifølge NHS er de tre vigtigste symptomer på Covid en høj temperatur, ny eller vedvarende hoste og tab eller ændring af din smags- eller lugtesans.

Den nye variant viser tegn på at være mere lig en almindelig forkølelse, med symptomer ofte beskrevet som "milde" af patienter og læger.

Der er dog nogle mindre kendte tegn på, at Omikron optræder på huden, læberne og neglene, som patienter bør søge akut lægehjælp for.

Hvad er Omicron-symptomerne på hud, læber og negle?

Hvis du bemærker, at dine negle er blevet blå eller grå, skal du straks søge lægehjælp

American Center for Disease Control and Prevention (CDC) fortæller, at personer med Omikron rapporterer en lang række symptomer udover de tre vigtigste.

Et sådant symptom på virussen opstår på huden, læberne og neglene.

CDC advarer om, at vi skal passe på med en bleg, grå eller blåfarvet hud, læber eller negle, afhængigt af vores hudfarve, da dette kan indikere lave niveauer af ilt i blodet.

Sundhedsorganet beskrriver disse symptomer som "nødadvarselstegn", som vi bør søge øjeblikkelig lægehjælp for:

Disse nødtegn inkluderer også vejrtrækningsbesvær, vedvarende smerter eller tryk for brystet, forvirring og manglende evne til at vågne eller holde sig vågen.

Hvad er de vigtigste symptomer på Omicron?
Kradsende hals, nysen og løbende næse er nogle af de almindelige tegn på Omicron-varianten.

Ifølge en undersøgelse fra ZOE symptom tracker app inkluderer de fem mest almindelige symptomer på Omikron:

Kradsende hals

Løbende næse

Nysen

Lette muskelsmerter

Træthed

Andre tegn på varianten omfatter overbelastning, hjernetåge, nattesved, hududslæt og endda ømme øjne hos nogle patienter.

Dr. Angelique Coetzee, den sydafrikanske læge, der først slog alarm om den nye variant, advarede også om, at visse symptomer som hovedpine og ømme muskler mærkes mere intenst, især af dem, der ikke er vaccineret.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har covid-symptomer?
NHS råder til, at hvis du mener, at du oplever symptomer på Covid, skal du "selvisolere dig med det samme og få en PCR-test", selvom symptomerne er milde.

Sundhedsorganet tilføjer: "Selvisoler dig, selvom du har haft et positivt testresultat for Covid-19 før. Du har sandsynligvis en vis immunitet over for virussen, men det er ikke klart, hvor længe det varer."