Ny undersøgelse afslører: Unge ved ikke nok om sex

26/11/2020 10:33

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Sex og Samfund har offentliggjort resultatet af en stor undersøgelse af unge danskeres viden om sex

Det ser ikke alt for godt ud. Undersøgelsen viser nemlig, at alt for mange slet ikke ved nok om sex og prævention, og det kan have store konsekvenser.

Undersøgelsen der er foretaget af Sex og Samfund, har undersøgt unge i alderen 15 til 25, og spurgt ind til deres viden og vaner, når det kommer til sex.

Ifølge Sex og Samfund, er det mest almindelige former for prævention kondomer og p-piller, hvilket i sig selv jo er udmærket, problemet er bare, at unge generelt ikke ved nok om præventionsmidlerne.

Specielt når det kommer til sexsygdomme.

Hver fjerde unge tror p-piller beskytter mod kønssygdomme

Undersøgelsen viser nemlig, at hver femte unge i aldersgruppen tror at spiral beskytter mod sexsygdomme, og 24 procent, altså godt og vel en fjerdedel af de udspurgte unge, tror at p-piller beskytter mod sexsygdomme.

Skulle man være i tvivl, er det IKKE tilfældet.

Ifølge Sex og Samfund er det helt store problem, at de unge ikke ved hvor de kan finde de korrekte informationer om sex, fordi mange ikke vil snakke med forældre om det.  

”Mange unge føler ikke de kan tale med deres forældre om emner som sex og prævention,” – Siger national chef i Sex og Samfund, Lene Stavngaard ifølge Se og Hør.

Hun forklarer, at unge gerne går til deres venner for råd om sex. Hvilket også er fint, men det er ikke altid at vennerne ved mere, eller kan give de rigtige informationer og råd.

”Derfor skal vi i det hele taget have et 360 graders eftersyn af seksualundervisning i grundskolen og derudover gøre undervisning i køn, krop og seksualitet obligatorisk på ungdomsuddannelserne,” - Siger Lene Stavngaard.

Sundhedsstyrelsen skønner, at der i en gennemsnitskommune med 59.000 indbyggere årligt er: 236 unge i alderen 15-24 der smittes med klamydia, 10 unge smittes med gonorré, to med HIV, og 158 kvinder i alderen 15-49 år, får foretaget en provokeret abort.