Nyt studie afslører: Homofobi og lav intelligens hænger sammen

08/02/2021 10:08

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En undersøgelse har fundet en videnskabelig sammenhæng mellem lave niveauer af intelligens og dem, der udtrykker homofobiske synspunkter.

Resultaterne, der blev offentliggjort af forskere ved University of Queensland, Australien, understøtter eksisterende undersøgelser, der tidligere har tegnet sammenhænge mellem at have en lav IQ og have generelle fordomme – Det skriver Unilad.com

Dette er dog første gang en forbindelse mellem lavere intelligens og homofobi er blevet undersøgt i befolkninger uden for USA.

Undersøgelse der er udgivet i tidsskriftet ’Intelligence’ blev lavet ud fra en prøve på mere end 11.500 australiere.

Blandt andre spørgsmål blev deltagerne bedt om at placere udsagnet 'Homoseksuelle par skal have de samme rettigheder som heteroseksuelle par har' på en skala fra 1 (er meget uenig) til 7 (er helt enig).

Det blev i sidste ende opdaget, at jo lavere en persons intelligens blev fundet at være, jo højere var sandsynligheden for at udtrykke fordomme over for par af samme køn.

Forfatterne af undersøgelsen skrev:

”Der er velkendte sammenhænge mellem lav kognitiv evne og støtte til fordomsfulde eller ikke-egalitære holdninger,” – og fortsætter:

”Denne redegørelse føjer til eksisterende viden ved at levere de første analyser af sammenhængen mellem kognitiv evne og holdning til LGBT-spørgsmål. Personer med lav kognitiv evne er mindre tilbøjelige til at støtte lige rettigheder for par af samme køn,”

Konklusionen på undersøgelsen lyder således:

”Vores resultater antyder, at kognitive evner spiller en kritisk, omend underforstået, rolle i fordomme. Derfor anbefaler vi et øget fokus på kognitiv evne i forskning om fordomme og en bedre integration af kognitiv evne i fordomsmodeller,”

Forbindelsen viste sig at være særlig stærk under vurderingen af ​​verbal evne og viste sig at være sand, selv efter indregning af variabler som uddannelse og socioøkonomisk status.