Dårlig nyhed til kommunens borgere: Nu er det ikke længere gratis

28/09/2023 07:14

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Den nye aftale er på plads - og det kommer til at gå ud over borgerne.

Mest læste i dag

Berlingske kan præsentere en nyhed, som sandsynligvis ikke vil bringe smil frem på ansigterne hos borgerne i Københavns Kommune.

Hvis du ejer en elbil, vil du snart skulle sige farvel til nogle af de økonomiske fordele, som kommunen tidligere har tilbudt.

Kommunens budgetaftale for 2024 er nu på plads, og den vil påvirke de borgere, der foretrækker en mere miljøvenlig transportløsning.

Aftalen inkluderer, at såkaldte nul-emissions-køretøjer i betalingsområder skal betale for parkering fra det kommende år.

Samtidig vil prisen for beboerlicenser også stige betydeligt. Hvis du ønsker at parkere din elbil i Københavns Kommune, vil din nuværende årlige licensafgift stige fra 215 kroner om året til 695 kroner om året.

Men det stopper ikke her. Fra næste år vil det også være slut med gratis parkering for elbiler i tidsbegrænsede p-zoner i kommunen.

Desuden har Københavns Kommune planlagt at oprette yderligere 110 nye parkeringspladser for at kompensere for de parkeringspladser, der blev nedlagt som en del af budgettet for 2023.

Forklaringen på disse nye og højere priser er simpel: Antallet af elbiler fortsætter med at stige.

"Bilparken er i gang med at skifte til elbiler, og da elbiler fylder lige så meget som andre biler, er vi nødt til at indføre betaling," forklarer Beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken og tilføjer, "Grunden til, at vi tidligere tilbød gratis parkering for elbiler, var for at opfordre københavnerne til at skifte til elbiler, og nu kan vi se, at den politik har haft en positiv effekt."