Voldtægt i park: Nu er der nyt

04/10/2021 10:53

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

20-årig mand varetægtsfængslet i 4 uger for voldtægt


En 20-årig mand fra Sjælland blev lørdag den 2. oktober fremstillet ved retten i Kolding, sigtet for at have begået en voldtægt den 20. september i Kolding.

Fredag aften omkring kl. 20.30 blev den 20-årige mand anholdt på sin bopæl i Ringsted. Han blev sigtet for at have begået en voldtægt mod en 20-årig kvinde, natten til den 20. september i Åparken i Kolding.  

Sydøstjyllands Politi har siden anmeldelsen efterforsket sagen indgående, og det er den samlede efterforskning bestående af bl.a. vidneafhøringer, indhentning af spor på gerningsstedet og andre tekniske undersøgelser, der nu har ført til anholdelsen og sigtelsen af den 20-årige mand.  

’Jeg er meget tilfreds med, at en målrettet og intens efterforskning nu har ført frem til fængslingen af den 20-årige mand, der ikke umiddelbart har nogen tilknytning til Koldingområdet’, udtaler politiinspektør Carit Andersen, leder af Efterforskningscentret i Sydøstjyllands Politi. ’Den omfattende og grundige sporsikring i kombination med de øvrige efterforskningsskridt i sagen, og at det er lykkedes for os, at efterforskningen ikke er blevet afdækket, har gjort, at vi så hurtigt er nået her til’, tilføjer han. Carit Andersen afslutter ’Sydøstjyllands Politi håber, at trygheden nu igen kan indfinde sig i Åparken i Kolding’.

Den 20-årige nægtede sig skyldig ved grundlovsforhøret, hvor han blev varetægtsfængslet i 4 uger. Grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning.

Af hensyn til den igangværende efterforskning har Sydøstjyllands Politi på nu værende tidspunkt ikke yderligere oplysninger, der kan deles med offentligheden. 

Dagen efter voldtægten blev en mand på 36 år sigtet og fremstillet i grundlovsforhør for voldtægten. Han blev løsladt ved grundlovsforhøret, og gennembruddet i efterforskningen af sagen med fængslingen af den 20 årige, gør, at Sydøstjyllands Politi ikke længere mistænker den 36-årige mand for voldtægten og sigtelsen mod ham er frafaldet.  Han vil nu efter reglerne i retsplejeloven kunne søge erstatning for den periode han var anholdt m.v.