Politi: Dette skræmmer indbrudstyvene væk

10/12/2021 10:52

|

Christina Hansen

Foto: Presse-fotos.dk

Mest læste i dag

I kampen mod juleindbrudstyve besøger indbrudseksperter og lokalbetjente Albertslund, Brøndby, Ishøj, Taastrup og Vallensbæk i den kommende uge.

Københavns Vestegns Politis ’Operation Mørketid’ rykker nu igen ud med råd til dig og din bolig til at undgå tyveknægte.

I næste uge besøger de Albertslund, Brøndby, Ishøj, Taastrup og Vallensbæk.

I uge 47 kiggede 500-600 borgere forbi Operation Mørketids indbrudseksperter og lokalbetjente, da de besøgte Herlev, Rødovre, Gladsaxe, Glostrup, Ballerup og Hvidovre:

”Vi viser blandt andet nye intelligente smartløsninger frem, hvor man via internettet eller apps kan fjernstyre lyssætningen i sin bolig, og dem var mange faktisk ret interesserede i,” siger indbrudsekspert Per Hedeman, Københavns Vestegns Politi.

Mange besøgende spurgte betjentene om, hvor tyve typisk kommer ind i en bolig, og det gør de ifølge Per Hedeman ofte via døre og vinduer på bagsiden, hvor de kan arbejde uden at blive spottet:

”Tyve foretrækker at arbejde uset i mørke, derfor er lys med til at skræmme dem væk. Sørg for, at der er godt med lys både ude omkring boligen men også inde i stuer og værelser – især når du ikke er hjemme,” siger indbrudsrådgiver Per Hedeman.

Trods færre indbrud i årets tre første kvartaler, venter nu en tid med mørke og juleindbrud, og derfor er det vigtigt at holde fast og fortsætte de gode takter, der gør livet surt for en tyv.

Per Hedeman opfordrer alle til at kigge forbi, når Operation Mørketid kommer forbi og få enkle, konkrete effektive råd mod indbrud.

Der vil være et gratis tænd/sluk-ur og til de første, som kigger forbi.