Efter tragisk ulykke: Nu ændres det!

30/06/2021 10:37

|

Christina Hansen

Foto: Niclas Jessen

Mest læste i dag

Opdateret: Der var tidligere benyttet et billede fra en anden ulykke, det er nu rettet. Vi undskylder.

Tirsdag mistede en kvinde livet ved en jernbaneoverkørsel på Funderholmvej i Silkeborg. Nu lover Banedanmark at der kommer en bom op på overgangen, i 2022, det oplyser TV 2.

På Funderholmsvej ved Silkeborg skete der tirsdag en tragisk ulykke, en 35-årig kvinde blev ramt af et tog, og hun afgik sidenhen ved døden.

I de seneste 10 år har banedanmark nedlagt eller sikkerhedsopgraderet 400 usikrede overkørsler rundt i landet. I år 2021 har Banedanmark ti steder tilbage, det oplyser Martin Harrow, områdechef hos Banedanmark.

I løbet af det næste år vil overgangen ved Funderholmvej også blive sikret, med en jernbanebom.

Overkørslen mellem Funder og Silkeborg er en overkørsel med blink og klokke, men den har indtil nu ikke haft nogen bom. I år 2022 vil Banedanmark sætte en bom op på stedet.

Ifølge Banedanmarks findes der rundt omkring i landet 80 typer af overkørsler, hvor der ikke er en bom, og det mener Jernbaneforbund ikke er godt nok.

"Der skal være bomme, før en overkørsel er sikker. Lyd kan være svært at høre, og lys kan være svært at se, så vi vil have, at der skal være bomme," siger Preben Steenholdt Pedersen, der er næstformand i Dansk Jernbaneforbund, til TV 2 ØSTJYLLAND.

Hos Banedanmark forsikrer de, at de tager sikkerheden alvorlig.

Rådet for Sikker Trafik har nogle råd til, når nu skal over en jernbane:

• Når du nærmer dig en jernbaneoverkørsel, skal du afpasse hastigheden, så du kan nå at standse, hvis der kommer et tog.

• Du må aldrig krydse en jernbaneoverkørsel, hvor lyset blinker, klokken lyder, eller hvor bommen er nede eller på vej ned. Heller ikke selvom du synes, der går lang tid, før toget kommer – eller hvis du bliver utålmodig, efter toget er kørt forbi. Der kan komme et tog mere.

• Du må først krydse jernbanen, når bommene er helt oppe, og når lyset er holdt op med at blinke.

• Hvis du skal krydse en usikret overkørsel (det vil sige en overkørsel uden advarselslys, klokke eller bomme), skal du stoppe op og se og lytte efter tog, før du krydser sporet.

Kilde: Rådet for Sikker Trafik