Medie afslører: Dette er Jonas Vingegaards løn

13/06/2024 20:33

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Den danske cykelstjerne er blot den tredje bedst betalte cykelrytter i verden.

Mest læste i dag

I 2022 triumferede Jonas Vingegaard ved at vinde Tour de France for første gang, en sejr der cementerede hans status ved at blive udnævnt til Årets Sportsnavn 2022 i Danmark. Året efter gentog den talentfulde cyklist fra Glyngøre denne bedrift ved atter at krydse målstregen først på Champs-Élysées i Paris, hvilket bekræftede hans sejr i det prestigefyldte løb ved at iføre sig den gule trøje som den samlede vinder.

Foruden hans succes i Tour de France, hvor han også opnåede en imponerende etapesejr, har Jonas Vingegaard præsteret at vinde adskillige andre konkurrencer i løbet af 2023.

Den fremstående danske cykelrytter sikrede sig sejren i Critérium du Dauphiné med to etapesejre undervejs. Han dominerede også i Baskerlandet Rundt, hvor han vandt tre etaper samt pointtrøjen. Vingegaard fejrede ligeledes en sejr i Gran Camiño, og udover dette har han vundet en etape i Paris-Nice og opnået en andenplads samlet i Vuelta a Espana.

Det er velkendt, at topprofessionelle cykelryttere kan tjene betydelige beløb, især når de hører til verdenseliten, hvilket helt sikkert gælder for den beskedne Glyngøre-rytter.

Selvom han er en af de ypperste, er han dog ikke den højest lønnede cykelrytter globalt. La Gazzetta dello Sport rapporterer, at Tadej Pogacar fra UAE Team Emirates indtager denne position med en årsløn på 6 millioner euro, hvilket omregnet bliver til 44,7 millioner kroner, ifølge Sportfokus.dk.

Dette placerer ham foran både Primoz Roglic og Jonas Vingegaard, som også er blandt de bedst aflønnede i cykelsporten.

Primoz Roglic valgte for nyligt at forlade Visma - Lease a Bike for at tilslutte sig BORA - hansgrohe, hvor han modtager en årsløn på 4,5 millioner euro, svarende til omkring 33,5 millioner kroner.

Jonas Vingegaard er næste navn på listen over de bedst betalte cykelryttere, med en ny aftale hos Visma - Lease a Bike, der sikrer ham 4 millioner euro om året, hvilket svarer til cirka 29,8 millioner kroner.

Han deler denne tredjeplads med verdensmesteren Mathieu van der Poel, som også tjener 4 millioner euro årligt. En af Vingegaards holdkammerater tjener 3,5 millioner euro om året, hvilket omregnes til 26,1 millioner kroner.

Det er vigtigt at påpege, at disse lønninger kun repræsenterer indtægter fra deres teams. Flertallet af professionelle cykelryttere tjener også på sponsoraftaler, præmiepenge, samt honorarer for deltagelse i specifikke løb.