Efter 12 lange år er det slut nu for Jan Gintberg

15/11/2023 14:07

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
En æra er forbi.

Mest læste i dag

I over ti år har danskerne kunnet glæde sig over Jan Gintbergs skarpe humor og stand-up, når han har udforsket hele Danmark i programmet 'Gintberg på kanten'.

Efter en længere periode med lærerige rejser og morsomme øjeblikke er det nu tid til at pensionere programmet, meddeler DR ifølge Ekstra Bladet.

Gintberg, der med sin karakteristiske humor har formået at skabe forbindelser mellem forskellige steder, byer og miljøer i Danmark, forklarer beslutningen om at afslutte programmet med en søgen efter nye udfordringer:

"At udfordre sig selv på nye måder er vigtigt. Man er nødt til at tvinge sig selv til at prøve nye ting. Og jeg trænger til at prøve noget nyt," udtaler han til DR.

Programmet begyndte oprindeligt med fokus på at ændre opfattelsen af 'udkantsdanmark', og det viste, at der er noget livsbekræftende over indbyggerne i Danmarks yderkanter. Med tiden udviklede det sig også til at besøge nationale institutioner som Rigshospitalet og Nationalmuseet.

Selvom 'Gintberg på kanten' nu er afsluttet hos DR, er Jan Gintberg langtfra færdig med at underholde sit publikum. Han planlægger at bruge den kommende tid på at skrive sit one-man show, 'Miraklet', som han vil tage på danmarksturné med i 2025.