Ryanair-steward udleverede alkohol til passager: Hvad han så gjorde, fik ham fyret

19/09/2023 16:21

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
En steward er blevet fyret, efter en video har afsløret, at han hyggede sig lidt for meget med serveringsvognens indhold.

Mest læste i dag

Den 26-årige Sam Thompson arbejdede normalt som steward, men han har nu mistet sit job og risikerer muligvis retsforfølgelse, efter at en passager filmede ham, mens han drak alkohol i arbejdstiden.

En passager bagerst i flyet bad Thompson om at få en drink, hvilket den unge steward tilsyneladende besvarede ved at drikke en 'drink' sammen med passageren.

Passageren, der optog videoen, udtalte: "Jeg vidste ikke, hvad han tænkte på," og forklarede, "Jeg bad om en drink, og da han kom over til mig, sagde han: 'Shhhh, fortæl det ikke til nogen, men jeg tager også en.'"

Faktisk drak Thompson en hel flaske vin på 187 ml og en lille flaske whiskey på 5 ml.

Det har passageren ifølge The Sun dokumenteret med en video, som siden er blevet udleveret til politiet. 

Det er strengt forbudt for kabinepersonalet at være berusede i arbejdstiden på grund af deres særlige sikkerhedsansvar. Thompsons handlinger kan få alvorlige konsekvenser.

Passageren bemærkede, at Thompson virkede beruset og havde drukket i længere tid end blot på den pågældende flyvning. Thompson blev endda vred, da passageren bad om at tale med kaptajnen.

I videoen, som kan ses her, observeres Thompson tæt ved flydøren, mens han diskret indtager en flaske rosévin. En anden video viser ham, der drikker en lille flaske Jack Daniels whiskey.

Ifølge både loven og Ryanairs egne regler er det forbudt for flypersonalet at indtage alkohol fra otte timer før vagtens start til vagtens afslutning, og overtrædelse af denne regel kan medføre alvorlige konsekvenser.

Kaptajnen udførte angiveligt en alkoholtest på Thompson, som viste, at han var beruset. Derfor er Thompson ifølge Essex-politiet blevet anklaget for at udføre en luftfartsfunktion, mens han var påvirket af alkohol.

Ryanair, som forklarede, at den pågældende flyvning blev administreret af 'Lauda Europe', har allerede besluttet at fyre Thompson.