Ansat i genbrugsbutik sorterede i tøjdonationer: Pludselig gjorde hun et meget overraskende fund

18/07/2023 05:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Da Andrea sorterede i de tøjdonationer, butikken havde fundet, gjorde hun pludselig et overraskende fund.

Mest læste i dag

Mens Andrea Lessing gennemgik de tøjdonationer, de havde modtaget i den genbrugsbutik, hvor hun arbejder, befandt hun sig pludselig i en uventet situation.

Efter at have arbejdet i butikken i omkring halvanden måned var Andrea blevet opmærksom på, at folk donerer en bred vifte af ting. Det er heller ikke altid, at de tømmer lommerne og taskerne, før de donerer deres ejendele.

Af denne grund er det ikke usædvanligt, at folk ved et uheld 'donerer' deres kontanter. Alligevel blev Andrea overrasket, da hun opdagede, hvad der gemte sig blandt en bunke trøjer, der var blevet doneret.

Til at begynde med troede hun, at det var en stak bøger, men hun indså hurtigt, at det var noget mere værdifuldt. Indpakket i en af trøjerne fandt hun en række konvolutter fyldt med pengesedler.

Efter at have talt pengene op viste det sig, at der var hele 300.000 kroner. Dette beløb kunne have ændret Andreas liv, men alligevel besluttede hun at melde fundet.

Takket være nogle papirer, der også blev fundet iblandt trøjerne, kunne personalet i genbrugsbutikken spore frem til personen, der havde doneret trøjerne, så pengene kunne blive returneret.

Normalt er de fleste donationer anonyme, men i dette tilfælde blev der ikke bare efterladt en stor sum penge blandt tøjet. Der lå også nogle papirer med navnet på den mand, der havde doneret.

For Andrea var der ingen tvivl om, at pengene skulle returneres. Hun tror på karma og ønsker også at vise sin datter, hvad der er det rigtige at gøre.

"Jeg har en datter. Jeg elsker hende utroligt meget, og man kan ikke sætte en pris på mit barn, og jeg ved, hvad jeg risikerer ved at stjæle pengene. Jeg tror på karma. Jeg tror på, at hvis man gør noget godt, så kommer det tilbage til en," udtalte hun til mediet KFOR.

Andrea blev dog belønnet for sin ærlighed. Da hun returnerede pengene, modtog hun omkring 7.000 kroner fra butikkens ejer, der var meget taknemmelig for hendes ærlighed og venlighed.

"Tak for det, du gør, og for din integritet. Du lever virkelig op til vores værdier. Mange tak," sagde hendes chef, da pengene blev overrakt.

Andrea fortalte efterfølgende til KFOR, at pengene ikke skulle bruges til tilfældige ting. I stedet ville hun bruge dem på at give sin datter en fantastisk fødselsdagsfest.