4-årig pige omgivet af pitbulls: Med et enkelt ord overrasker hun alle

01/03/2024 19:45

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Youtube/ HustonED
Pigen er omringet af 6 pitbull-hanner.

Mest læste i dag

Pitbuller betragtes ofte som aggressive kamphunde, en opfattelse der har ført til, at racen har været forbudt i Danmark siden 1991.

Til trods for denne stigmatisering, arbejder entusiaster for racen på at ændre det negative billede.

En mor tog initiativ til at vise pitbullens mere kærlige natur ved hjælp af sin fireårige datter.

Pitbull-terrieren, der er en mellemstor, glathåret race, blev i sin tid avlet frem som kamp- og gårdshund i USA. Denne race er underlagt forbud i flere lande, heriblandt Norge, Danmark og Storbritannien, men er stadig lovlig i blandt andet Sverige, Finland og USA.

Racens aggressive omdømme anses af mange som værende ufortjent. Dette omdømme stammer fra en tid, hvor pitbuller ofte blev anvendt til hundekampe og blev avlet til at være aggressive, hvilket skabte en forbindelse til voldelige og kriminelle miljøer.

Tilhængere af den familievenlige pitbull hævder, at aggression hos pitbuller er et resultat af selektiv avl og opdragelse. De påstår, at med en ordentlig stamtavle og den rette opdragelse kan pitbuller være rolige og tålmodige familiemedlemmer. En mor har selv erfaret dette med sin egen familie, som omfatter seks pitbuller.

Hun valgte at lade sin fireårige datter fodre hundene, mens hun optog episoden.

I videoen vejleder moren sin datter i at kalde hundene til sig og få dem til at sidde pænt. Pigen viser imponerende autoritet, idet hundene tålmodigt venter på hendes signal.

"Er I klar? Er I sultne?" spørger hun, før hun tillader dem at spise med et "Okay".

Moren observerer: "Seks pitbuller, alle hanner. Folk siger, det ikke kan lade sig gøre. De lever og spiser sammen. De er en familie."

Videoen, som er blevet set over 7 millioner gange, fremviser et bevægende øjeblik, der udfordrer stereotyper og understreger racens potentiale som kærlige familiemedlemmer. "En fireårig har lige fortalt disse drenge, hvad de skal gøre, og hvornår de skal gøre det. Tak. Hav en god dag. Og elsk jeres pitbuller," konkluderer moren.

Se den imponerende video nedenfor:

Kilde: Sosialnyt