Google slår alarm: Deler vigtig advarsel til iPhone- og Android-brugere

01/03/2024 07:03

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Google slår alarm.

Mest læste i dag

Ingen kan have undgået at bemærke, at teknologier som ChatGPT, Midjourney og Gemini er blevet faste elementer i vores digitale landskab.

Teknologisk kunstig intelligens er gradvist ved at tage en dominerende rolle i verden, men det er begyndt at vise sig, at denne udvikling ikke er helt uden risici. Som en konsekvens har Google, som er skaberen bag Gemini, valgt at komme med en advarsel specifikt rettet mod ejere af iPhone- og Android-enheder.

Dette rapporteres af mediehuset Want.

Google advarer iPhone- og Android-brugere

Det fremgår, at brugere af smartphones generelt er mere opmærksomme på, hvilken type data apps som WhatsApp, TikTok og Snapchat indsamler.

Når vi interagerer med AI-baserede chatbots, kan samtalerne virke så realistiske, at vi kan blive mindre varsomme med, hvad vi deler. Dette udgør en potentiel risiko.

Google har identificeret dette som en specifik risiko for både iPhone- og Android-brugere og har derfor valgt at sende en bred advarsel:

"Undlad at dele følsomme informationer eller data, som du ikke ønsker skal blive offentligt tilgængelige. Google indsamler samtaler i Gemini-applikationer, produktinformation, din lokation og feedback," meddeler de klart om deres egen AI-teknologi.

I modsætning til virksomhedens søgemaskinetjenester, anvendes data indsamlet fra Gemini-applikationerne ikke til at målrette personlige annoncer mod dig. Skulle dette ændre sig, vil Google informere brugerne.

På nuværende tidspunkt findes der tre forskellige udgaver af Gemini.

  • Gemini Ultra

  • Gemini Pro

  • Gemini Nano