Du vil aldrig spise broccoli igen, når du hører, hvad den gemmer på

29/02/2024 15:39

|

Sebastian Ilsøth

Mad
Foto: Shutterstock
Sørg for at skylle det godt!

Mest læste i dag

Broccoli er utvivlsomt en favorit i mange danske køkkener, takket være dens alsidighed og sundhedsmæssige fordele. Den er let at lave, passer ind i et væld af opskrifter, og er rig på vitaminer, mineraler, fibre og antioxidanter. Den er også kendt for sine egenskaber til at mindske inflammation, stabilisere blodsukkeret og booste immunforsvaret.

Men en madentusiastisk TikToker har måske ændret folks syn på denne elskede grøntsag ved at afsløre en vigtig, men ubehagelig detalje om, hvorfor det er essentielt altid at vaske broccoli før brug.

Broccolien er levende

I en TikTok-video demonstrerer han, hvordan han banker en broccoli ned på en tallerken, hvilket får en mængde små sorte insekter til at drysse ud og begynde at bevæge sig. Denne uventede opdagelse chokerede mange, hvilket TikTokeren understregede ved at tilføje en kvalme-fremkaldende emoji til sin video. Følgerne udtrykte deres forbløffelse og ubehag i kommentarerne.

En følger skrev chokeret, "Omg, jeg kan ikke tro, jeg ikke har renset min broccoli før." En anden udtrykte, "Så, jeg stoppede med at spise jordbær pga. TikTok, og nu er broccoli også ude." En tredje delte sin rengøringsrutine: "Det er derfor, jeg vasker mine grøntvarer i bagepulver og eddike." Og endnu en jokede, "Insekterne er jo bare ekstra protein."

En anden person delte sin egen løsning for at undgå insekter ved at sige, "Jeg spiser ikke frisk broccoli længere, for selv efter rengøring, finder jeg insekter. Jeg holder mig til frossen broccoli."

Sådan tilbereder du broccoli på den rigtige måde

Selv efter at have fjernet insekter, forbliver broccoli en nem grøntsag at tilberede. Men vidste du, at den ikke bør skæres i små buketter før kogning eller dampning?

Det viser sig, at den mest effektive metode til tilberedning af broccoli ikke involverer at skære den i små stykker på forhånd. Faktisk er det lettere at skære broccoli i buketter efter den er blevet kogt.