Ukraines præsident vinder stor pris

08/03/2022 09:28

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Ukraines præsident modtager frihedsaward fra Ronald Reagan

Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskij, har vundet årets 'Ronald Reagan Freedom Award' af den tidligere amerikanske præsident Reagans organisation.

Også tidligere sovjetiske præsident Mikhail Gorbatjov og tidligere britiske premierminister Margaret Thatcher har vundet prisen i henholdsvis 1992 og 1998. 

Ronald Reagan Freedom Award er den højeste hæder, der tildeles af den private Ronald Reagan Presidential Foundation. Prisen gives til "dem, der har ydet monumentale og varige bidrag til frihedens sag på verdensplan.

Indtil hendes død blev prisen givet af den tidligere præsidentfrue Nancy Reagan på vegne af sin mand, som døde i juni 2004.

Prisen blev første gang uddelt i 1992, af den tidligere præsident Ronald Reagan selv, samt i 1993.

I 1994, Nancy Reagan overrakte prisen i stedet for sin mand; Ronald Reagan var blevet diagnosticeret med Alzheimers sygdom et par måneder før, og var ikke i stand til at deltage i ceremonien.

For at modtage prisen skal den potentielle modtager "have ydet monumentale og varige bidrag til frihedens sag på verdensplan", samt "legemliggøre præsident Reagans livslange tro på, at én mand eller kvinde virkelig kan gøre en forskel.