Skræmmende forudsigelse om krigen i Ukraine: Markerer den begyndelsen på 'den sidste verdenskrig'

24/08/2023 05:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Vladimir Putins allierede har øget støtten til Ruslands præsident, hvilket har fået en krigsekspert til at hævde, at det kan udvikle sig til 'den sidste verdenskrig'.

Mest læste i dag

For over 500 dage er gået, siden Rusland iværksatte en indtrængen af sine styrker i Ukraine. Konflikten fortsætter sin hærgen, og en ekspert postulerer nu, at den "aldrig vil finde en afslutning".

Ifølge Daily Star-rapporter har Dmitry Popov gået så langt som til at advare om, at situationen potentielt kunne eskalere til "den ultimative verdenskrig".

Dette synspunkt blev fremført af Popov i en artikel for det pro-russiske medie Moskovskij Komsomolets. Dette skete kort efter, at Hviderusland, som er en nær allieret med præsident Vladimir Putin, gennemførte militærøvelser tæt på deres vestlige naboer.

Såvel Polen som Litauen har erklæret, at de er forberedte på provokationer fra både Moskva og Minsk. Tidligere på måneden blev der påstået, at to hviderussiske helikoptere kortvarigt krydsede ind i det polske luftrum. Dette blev dog senere benægtet af Hviderusland.

Det hviderussiske forsvarsministerium har bekræftet, at de har påbegyndt en række militærøvelser i løbet af denne uge. Disse øvelser fandt sted nær Suwalki-gapet, som forbinder Litauen, Letland og Estland med resten af NATO-alliancen.

Ydermere adskiller dette område også Hviderusland fra Kaliningrad, en russisk eksklave ved Østersøen, beliggende mellem Polen og Litauen og med en befolkning på over 475.000.

"Kampvogne i Ukraine vil ikke kunne løse denne problematik. Der vil kun opstå en midlertidig pause, og risikoen for nye 'hede' konflikter vil forblive til stede. Det ideologiske pres forventes kun at intensiveres," bemærkede Popov ifølge Daily Star.

"Man bør ikke frygte begrebet 'statsideologi' og bør ikke lægge for meget vægt på, hvad de 'vestlige partnere' måtte sige om dette."

"Intet vil finde sin afslutning efter kamphandlingerne i Ukraine. Konflikten om menneskers overbevisninger vil være langvarig, men ifølge mig vil dette være den sidste globale krig."

Selvom mediet også påpeger, at der for nuværende ikke anses for at være en umiddelbar trussel om en verdenskrig, har både USA, Storbritannien og hele NATO-alliancen gentagne gange understreget deres beslutsomhed i at tage nødvendige skridt for at håndtere Rusland, skulle en verdenskrig bryde ud.