Putins skiftende ansigter: Operationsrygter, botox og sorte øjne

01/03/2022 18:36

|

Christina Hansen

Mest læste i dag

Putins skiftende ansigt - operationsrygter, Botox-tegn og usædvanlige sorte øjne.

Eksperter er overbeviste om, at den russiske leder Vladimir Putin er gået under kniven, men Kreml har altid afvist påstande om, at han har modtaget Botox-indsprøjtninger og plastikkirurgi.

Ansigtet på verden, som vi kender det, kan være ved at ændre sig – og det samme har Vladimir Putins ansigt.

Efter at have etableret sig som den hårde russiske præsident, der er ligeglad med, hvad andre verdensledere synes om ham, er det mærkeligt at tænke på, at han måske er fan af plastikkirurgi.

Der er ingen tvivl om, at hans ansigt har ændret sig betydeligt gennem årene, men skyldes det naturlig aldring, eller noget mere drastisk?

Putin, der lancerede sit lands angreb på Ukraine torsdag i sidste uge, har aldrig kommenteret på de rygter, der har forfulgt ham i årevis.

"Det ser ud som om et stearinlys er smeltet og derefter hærdet," sagde Lorraine Kelly vildt om sit ansigt i hendes show i denne uge.

Mens andre mener, at Putin har gjort brug af steroider, og at det er det der har ændret hans udseende.

Rygterne begyndte først at svirre om, at Putin havde modtaget Botox, da han mødte op til et møde i Kiev i 2011 med sorte øjne.

Den russiske leder havde et grimt udseende og et gult/blå mærke omkring øjet, som mange konkluderede var et resultat af Botox.

Der var så meget snak, at Putins talsmand blev tvunget til at udstede et afslag og sagde: "Det er nok bare sådan, lyset faldt. Premierministeren er træt."

Siden da var hans ansigt blevet endnu glattere, og rynkerne ser ud til at være forsvundet.

Ruslands liberale magasin New Times genoplivede Botox-debatten året efter i en artikel med titlen 'Hvad er der sket med Putins ansigt?'

Fire plastikkirurger var enige om, at det var sandsynligt, at Putin har gennemgået Botox i panden samt et øjenløft på hans nederste øjenlåg og en indsprøjtning af opstrammende fyldstof i kindknoglerne.

Tidligere udenrigsminister Lord David Owen siger, at han har mistanke om, at steroidbrug faktisk har forårsaget ændringerne i Putins ansigtsform.

De muskelforstærkende stoffer kan også bidrage til hans fysik - og vi ved, at han ikke er bange for at tage toppen af ​​for et snuptag.

Lord Owen fortalte Times Radio: "Se på hans ansigt, se hvordan det har ændret sig - han har nu et ovalt ansigt.

"Folk, der sagde, åh, det er plastikkirurgi eller Botox, det tror jeg slet ikke på.

"Han er på enten anabolske steroider som bodybuilder - og han er meget stolt af sine muskler og strimler til taljen og alt den slags - eller også er han på kortikosteroider.

"Hvis du tager disse stoffer, giver det dig dette ansigt.

Han havde engang et ret magert ansigt, men det ser nu langt mere fyldigt ud, hvilket ser ud til at gå imod den normale ældningsproces.

Den førende britiske kosmetiske kirurg Gerard Lambe fortæller til The Sun, at han mener, at Putin har fået en dedikeret æstetisk kirurg.

"Putins ansigtskontur har tydeligt ændret sig gennem årene, og selvom vores ansigtsform kan blive tyndere med alderen - er hans mærkbart bredere og fyldigere," siger han.

"På billeder fra år siden ser han bestemt meget mere mager og skrappet ud, men der er gjort noget arbejde for at skabe en ungdommelig, fyldigere kontur med fyldstoffer."


De mest bemærkelsesværdige aspekter af Putins ansigt, som har ændret sig, er hans øjne og hage.

Han havde tidligere svulmende øjne, men nu ser det ud til, at der er mindre overskydende hud på hans øvre øjenlåg og en reduktion i posen.

Hans ret svage og flade hage er nu mere spids, hvilket kunne tyde på, at et hageløft har fundet sted.

Dr. Lambe tilføjer: "Jeg kan også se et subtilt øvre øjenløft og højst sandsynligt et hageløft - hvilket giver ham et meget mere vågent og friskere udseende."