Putin sender en henrettelsespatrulje ind i Ukraine for at dræbe egne tropper

23/03/2022 10:55

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Putin sender 'henrettelsespatrulje' ind for at dræbe egne tropper, hvis de forsøger at flygte fra Ukraines krig.


De chokerende påstande kommer efter en række rapporter om utrolig lav moral blandt russiske tropper efter, hvad der skulle være en 'lyninvasion', nærmer sig sin anden måned med bitre kampe


Vladimir Putin og Kreml sender efter sigende henrettelsespatruljer efter deres egen hær med ordre om at dræbe alle russere, der forsøger at flygte.

Ukraines sikkerhedstjenester hævder, at krigsfanger har fortalt dem om den forfærdelige taktik, der angiveligt har set russiske våben rettet mod deres egne.


'Henrettelsessquads' er en genoplivning af Stalins taktik fra Anden Verdenskrig og er endnu et tegn på frygtelig moral blandt Moskvas tropper, rapporterer The Mail Online.

Der har også været rapporter om, at tjetjenske enheder er blevet sendt ind for at forsøge at stoppe russiske desertører.

Siden den russiske invasion begyndte den 24. februar, har Kiev udgivet videoer af russiske fanger, der på kamera fortæller, hvordan de valgte at holde op i stedet for at blive ved med at kæmpe.

Ukraine har forsøgt at udnytte den dårlige russiske moral under hele invasionen og fører sin egen propagandakrig for at fremme succeshistorier, det skriver The Mirror.

Et møde blev aftalt, og en kampvognschef blev taget væk, efter at alle de andre tropper i kampvognen allerede var flygtet tilbage til Rusland.

Andrusiv tilføjer: "Han kunne ikke vende hjem, fordi hans kommandant fortalte ham, at han ville slå ham ihjel og sige, at han døde i kamp.

Hans bemærkelsesværdige historie følger voksende påstande om, at Ruslands styrker bliver hæmmet af deserteringer, hvor mange af dets tropper er værnepligtige.

Denys Monastyrsky, ministeren for indre anliggender, siger: "Vi ser tilfælde af overgivelse, når russiske tropper frivilligt kontakter vores militær og erklærer, at de ønsker at overgive sig, at de ikke deltager i aktive fjendtligheder."

Han hævder, at mange indså, at de blev brugt som "kanonføde" af deres befalingsmænd.

Center for Defense Strategies, en førende ukrainsk tænketank gentog dette og siger: "Russiske styrker er opmærksomme på håbløsheden i deres situation og vælger i stigende grad desertering for at undgå døden".

Ukraine hævder også, at de for to dage siden så en kraftig stigning i afhopperne i de sydlige Kherson- og Mykolaiv-regioner.

Det ukrainske forsvarsministeriums efterretningstjeneste siger: "Efter at have set de ukrainske forsvareres reelle styrke, er besættelsesmagten ikke længere interesseret i nemme penge og muligheden for at plyndre, som de blev lovet før invasionen."