Kvinde købte maleri i genbrugen til 30 kroner: Da hun hørte hvad det var værd, tabte hun kæben

06/01/2024 06:35

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Bonhams Skinner
Et kunstværk til $4 købt i en genbrugsbutik i New Hampshire for seks år siden kunne lande køberen for hundredtusindvis af dollars, fordi det blev skabt af en amerikansk kunstmester.Et kunstværk til $4 købt i en genbrugsbutik i New Hampshire for seks år siden kunne lande køberen for hundredtusindvis af dollars, fordi det blev skabt af en amerikansk kunstmester.

Mest læste i dag

I august 2017 gjorde en kvinde en opdagelse i en genbrugsbutik, Savers, i Manchester, New Hampshire, mens hun søgte efter rammer, som hun kunne reparere og sælge videre.

Uden nogen information om billedet købte hun det for $4 og tog det med hjem. Kunstværket viste sig at være en kreation af Newell Convers (N.C.) Wyeth, som er planlagt til auktion den 19. september med en forventet budpris mellem $150.000 og $250.000, ifølge Bonhams Skinner, auktionshuset.

Dette kunstværk var en del af en serie på fire værker skabt til 1939-udgaven af Helen Hunt Jacksons roman fra 1884, "Ramona". Romanen følger en skotsk-indiansk pige, der bor i det sydlige Californien efter den mexicansk-amerikanske krig.

Auktionshuset bemærker, at Wyeth "behændigt skildrer spændingen mellem Ramona og hendes stive og anmassende plejemor, Señora Moreno" i dette kunstværk.

Wyeth, en kunstner og illustrator født i Massachusetts med over 3.000 malerier, er kendt for "sin evne til at forøge dramaet og karakterudviklingen af ledsagende tekst gennem sit arbejde."

Kun én anden af Wyeths stykker til bogen er blevet fundet, og det antages, at dette stykke sandsynligvis var en gave fra bogens forlag til en redaktør eller forfatterens bo.

Auktionshuset mener, at rammen med maleriet blev valgt af Wyeth selv som en grundlæggende støbning for at beskytte kanterne og hjørnerne af hans værker, når de rejste med tog fra hans atelier i Chadds Ford, Pennsylvania, til forlag i Philadelphia eller New York.

Kvinden, som ønskede at forblive anonym, fortalte Bonhams Skinner-auktionshuset, at hun "jokede med, at det var et rigtigt maleri." ifølge Boston Globe. Maleriet hang i kvindens soveværelse i årevis, før det blev flyttet til et skab og først genopdaget i maj, da hun gjorde rent i sit hus.