Festen lukker: Her risikerer 80 procent af alle diskoteker at lukke indenfor den næste måned

05/02/2021 13:31

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Uden økonomisk støtte vurderes det at cirka 80 procent af alle diskoteker og natklubber i Storbritannien må dreje nøglen om indenfor en måneds tid.

Der findes ikke mange brancher der ikke har været hårdt ramt af corona, og det gælder så sandelig også for nattelivet.

For hvor andre brancher, eksempelvis restauranter og spisesteder, i det mindste har kunne tjene en smule penge på takeaway, er det noget sværere at tjene penge, når produktet der sælges, er en sjov aften på natklub.

Derfor er økonomien også kun gået en vej for de mange natklubber, og det er nedad – Det skriver Ladbible.com.

Ifølge mediet har organisationen Night Time Industries Association (NTIA) en rundspørge blandt de mange natklubber og diskoteker, og svarende har været alt andet end en fest. 81 procent af de adspurgte ejere mener nemlig, at de må dreje nøglen om ved februars udgang, hvis ikke en økonomisk hjælpepakke kommer på plads.

Michael Kill, der er administrerende direktør i NTIA, mener at det er nu eller aldrig, hvis branchen skal reddes.

”Vi er i færd med at miste en kulturel institution. Regeringen har ignoreret branchen, og ikke formået at anerkende dens økonomiske og kulturelle værdi,” – Siger han og fortsætter:

”Vi er verdensledere indenfor elektronisk musik og natklubber – og har været opfostret store musiske talenter, begivenheder og DJ’s i årtier. Natklubber har bidraget enormt til vores kultur,”

Derfor har Michael Kill også en bøn til de britiske politikere, som han mener må handle nu.

”Vi har brug for at regeringen indgår i en meningsfuld diskussion om støtte til en branche, der er anerkendt verden rundt for dens kreativitet, inden det er for sent,”