Donald Trump med drastisk løsning på eskalerende problem: 'Skyd dem'

15/10/2023 08:34

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Donald Trump, der tidligere har været præsident i USA, har præsenteret en voldsom løsning på det stigende antal butikstyverier.

Mest læste i dag

I de seneste måneder har USA været plaget af omfattende butikstyverier, der har forårsaget milliardtab for virksomheder i landet.

Dette er ikke blot en pludselig beslutning om at stjæle en t-shirt. Tværtimod er det et velorganiseret tyveri i stort omfang, hvilket har udløst heftig debat i USA, og flere appellerer til politikere om at træffe foranstaltninger.

Adskillige forretninger rapporterer betydelige udfordringer med butikstyverier, herunder butikker som Foot Locker, apotekskæder og byggemarkeder.

Supermarkedskæden Target har også været ramt af problemer og har i de seneste fem måneder oplevet en stigning på 120 procent i antallet af tyverier, der involverer vold eller trusler om vold.

Problemet har nu tiltrukket politisk opmærksomhed, herunder fra den tidligere præsident Donald Trump.

Ifølge B.T. afgav han en tale til republikanere i Californien, hvor han fokuserede på dette problem og præsenterede en kontroversiel løsning.

"Vi kan straks standse al plyndring og tyveri. Meget simpelt: Hvis du røver en butik, bør du forvente at blive konfronteret med skud, når du forlader stedet," udtalte han.

Dette viser, at Donald Trump er fast i sin tilgang til kriminalitetsbekæmpelse. Ifølge The Guardian synes dette at være en del af hans politiske retorik.

Det er ikke første gang, at Donald Trump har fremført ideen om at bruge skydevåben som en løsning på et problem. Tidligere har den tidligere præsident endog foreslået at skyde migranter, der forsøger at komme ind i USA.

Desuden har tidligere forsvarsminister Mark Esper afsløret, at Donald Trump har undersøgt muligheden for at bruge skydevåben mod demonstranter i forbindelse med anholdelsen af George Floyd.