Bilekspert advarer bilister om skadelig vane: Kan skade din motor

10/11/2023 17:58

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Der er mange danskere, der er skyldige i at gøre dette.

Mest læste i dag

Undersøgelser foretaget af Motorpoint har afsløret, at 42 procent af bilister venter, indtil brændstoflampen lyser, før de tanker benzin eller diesel i deres køretøj, mens yderligere 16 procent har tilstået, at de forsøger at udnytte hver eneste kilometer brændstof, før de beslutter sig for at genopfylde.

Denne praksis indebærer en potentiel risiko for at beskadige motoren, som Express rapporterer.

Tim Rodie, en ekspert inden for bilkørsel hos Motorpoint, har forklaret, hvorfor bilister ikke bør vente på, at brændstoflampen tænder, før de fylder tanken op. Han udtalte:

"Det er ikke nødvendigt at vente, indtil brændstoflyset tænder, før du besøger tankstationen. Dette er noget, jeg opfordrer bilejere til at undgå. Uanset om du kører en benzin- eller dieselbil, kan det medføre forskellige problemer, som kan blive dyre at løse, hvis du regelmæssigt kører din bil med meget lidt brændstof tilbage."

Han understreger yderligere, at det er en dårlig idé at fortsætte kørslen, når brændstoflampen er tændt:

"Det er vigtigt at huske, at advarselslampen for brændstof er designet til at gøre det klart, at du skal tanke din bil op. Intet godt kan komme ud af at prøve at presse dit resterende kilometertal," påpegede han.

Reserver på 10-15 procent i brændstoftanken

Brændstoflampen er udviklet med det formål at advare bilister om, at brændstofniveauet er ved at løbe tør, og den bidrager til at forhindre unødvendige nedbrud.

Rodie forklarede:

"Som en generel retningslinje tænder advarselslampen normalt kun, når brændstoftanken er nede på omkring 10-15 procent af sin kapacitet. Hvor langt du kan køre på denne mængde brændstof afhænger af din køretøjs brændstofeffektivitet og din kørestil. Der er ingen fast regel for, hvor langt du kan køre, når advarselslampen for brændstof er tændt, så det er altid klogt at være forsigtig og tanke op så hurtigt som muligt."

Undgå at tømme tanken helt

Desuden er det en god idé ikke at vente for længe med at tanke op, da det kan beskadige din motor og resultere i høje reparationomkostninger:

"Jo længere du venter, inden du tanker op, desto større er risikoen for at uforvarende forårsage skader på din motor. Dette vil i sidste ende koste dig meget mere i reparationer på lang sigt," advarer han.

Selvom det ikke er ulovligt at køre med brændstoflampen tændt, kan bilister komme på kant med loven, hvis deres køretøj går i stykker på grund af manglende brændstof og forårsager en hindring eller en ulykke.