Ændring i hjerteslag kan være tegn på Stealth Omikron

09/02/2022 21:51

|

Christina Hansen

Foto:

Mest læste i dag

Lille ændring i hjerteslag kan være tegn på Stealth Omikron, det skriver The Sun
En ny undervariant af den meget overførbare Omikron Covid-variant spreder sig hurtigt over hele verden. Her er et mærkeligt symptom, der kunne være et tegn på Stealth Omikron

Tilfælde af Omikron-varianten, som nu tegner sig for næsten alle coronavirus-infektioner globalt, har været aftagende. Der er dog dukket en ny søskendeversion af Covid-varianten op - og eksperter er bekymrede.

Officielt kendt som BA.2 og kaldet Stealth Omikron - på grund af at den er sværere at opdage - blev varianten først identificeret i december 2021.

Selvom eksperter studerer denne nye undervariant, har en rapport fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) bekræftet, at BA.2 er forskellig fra tidligere mutationer på grund af dens cellulære spike proteinstruktur.

Der vides ikke meget om denne undervariant til Omicron, der er begyndt at sprede sig over hele verden. Men eksperter begynder at identificere et specifikt symptom, der gentager sig hos patienter.

Nogle mennesker har også rapporteret hjertebanken, selv efter at de er kommet sig fra Covid
Hvordan påvirker stealth Omicron dit hjerte?
Dit hjerte kan slå hurtigere som reaktion på feber eller betændelse forårsaget af Covid
Selvom Covid oprindeligt blev anset for at være mere en luftvejssygdom, har nye symptomer, der er dukket op i løbet af pandemien og forskellige varianter, vist, at virussen også kan påvirke andre organer og systemer i din krop.

Et sådant symptom påvirker hjertet, hvor en forhøjet puls er et almindeligt symptom på den nye stealth Omikron-variant, ifølge British Heart Foundation.

Disse Omikron-symptomer skal du holde øje med
De tre hovedsymptomer på coronavirus er en ny, vedvarende hoste, feber og tab af smag og/eller lugt.

Disse er de officielt anerkendte symptomer ifølge NHS.

Men med den nye Omicron-variant er symptomer blevet beskrevet som mere lig en almindelig forkølelse.

Det er vigtigt at være opmærksom på symptomerne for at begrænse spredningen af ​​Covid.

10 mest almindelige Omikron-symptomer:

Dit hjerte kan slå hurtigere som reaktion på feber eller betændelse forårsaget af Covid, da dit hjerte arbejder hårdere på at pumpe mere blod rundt i din krop for at bekæmpe infektionen.

Ifølge British Heart Foundation har nogle mennesker også rapporteret hjertebanken, selv efter at være kommet sig efter Covid-infektion.

Normalt er hjertebanken ikke en grund til bekymring, men hvis du oplever en hurtigere puls i lang tid, eller det er ledsaget af andre symptomer som brystsmerter, svimmelhed eller blackouts, er det bedst at søge lægehjælp for at være på den sikre side.

Hvad er de almindelige symptomer på stealth Omikron?

Tør/kradsende hals

Løbende næse

Nysen

Lette muskelsmerter

Træthed

Hovedpine

Nogle af de mere usædvanlige tegn på den oprindelige variant omfatter besvimelse, overbelastning, hjernetåge, hududslæt, konjunktivitis, kvalme eller opkastning, søvnparalyse og nattesved.