Ved du, hvad dette vejskilt betyder? Så er du "klogere" end halvdelen af den danske befolkning

03/06/2024 16:46

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Screenshot, Google Maps
Har du styr på det?

Mest læste i dag

I den danske trafik er der et væld af færdselstavler, rigtig mange faktisk. Det er derfor ikke overraskende, at ikke alle danske bilister har fuldstændig styr på, hvad alle tavlerne betyder (selvom man naturligvis håber, at alle har styr på hastighedstavlerne!).

Når man først har erhvervet sit kørekort, er der ingen efterfølgende teoriprøver, medmindre man mister sit kørekort. Med årene kan det dog være svært at huske alle detaljer, og nogle af trafikskiltene kan ryge i baggrunden i hukommelsen.

Ikke desto mindre er der kun få skilte, næsten halvdelen af danskerne ikke kender betydningen af. Det gælder faktisk de blå skilte, som det, der er vist på billedet øverst i denne artikel.

Ifølge FDM ved kun 52 procent af danske bilister, hvad dette skilt betyder, så lad os klare det en gang for alle!

Betydningen af det berømte skilt

Skiltet på billedet angiver, at du kører ind i en "40 zone". Det ses ofte i områder med beboelse, hvilket får mange til at tro, at det er en lokal hastighedsbegrænsning på grund af fodgængere.

Men det er faktisk ikke tilfældet.

Skiltet er blot en anbefaling, og du bør derfor ikke køre hurtigere end 40 kilometer i timen, når du passerer det. Dog vil du ikke blive straffet, hvis du kører i den tilladte hastighed, som ofte er 50 kilometer i timen, især i byområder.

Det samme gælder for andre blå skilte, hvor der står "Zone" efterfulgt af et tal, f.eks. "30". Du må gerne køre hurtigere end 30 kilometer i timen, men det anbefales ikke.