Tandlæge med advarsel: Denne vane under tandbørstning skal du vænne dig af med hurtigst muligt

06/02/2024 16:43

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Han siger samtidig også, at myten om 2 børstninger om dagen faktisk ikke er forstået rigtigt.

Mest læste i dag

En tandlæge har lige slået alarm omkring aspekter ved tandbørstning, som mange måske overser og dermed skaber potentielle problemer.

Tænker du for eksempel over at betragte dig selv i spejlet, hver gang du børster tænder?

Dr. Jonny Stevens, en tandlæge hos Stevens Dental & Ordo, understreger nødvendigheden af netop denne vane, da den er afgørende for optimal mundhygiejne.

Han deler med Express.co.uk, at han er forundret over antallet af mennesker, der fjerner sig fra spejlet, mens de børster tænder. I stedet opfordrer han kraftigt til at forblive foran spejlet for at sikre, at alle tænder og tandkød bliver grundigt børstet under læberne.

"Jeg stiller dette spørgsmål til mange af mine patienter, og jeg er chokeret over, hvor mange der foretrækker at være nysgerrige i naboens have, mens de børster tænder."

Eksperten pointerer: "Det er essentielt for fremragende tandkødssundhed at sikre, at du er opmærksom på, hvor du børster, når du renser dine tænder. Det indebærer at betragte dig selv i spejlet og løfte dine læber for at sikre, at du effektivt børster dit tandkød."

Afliver myte om 2 gange 2

Han taler om vigtigheden af at børste i mindst to minutter, to gange dagligt.

"De fleste af os har lært, at det anbefales at børste to minutter to gange om dagen. Det er faktisk det absolutte minimum, og jeg vil altid anbefale at børste tre gange om dagen for den mest effektive rengøring."

Et andet centralt aspekt af mundhygiejne, som Dr. Stevens fremhæver, er brugen af tandtråd for at undgå bakterie- og plakopbygning.

"Hvis du ikke renser mellem dine tænder, forsømmer du mere end 30 procent af tandens overflade, hvor bakterier og plak kan opbygges," påpeger han.

"En nem ny måde at sikre, at du rengør dette utilgængelige område på, er at bruge 'water flossing' (hvor en tynd, koncentreret vandstråle renser mellem tænderne, red.) før du børster tænder morgen og aften. Det er en mere effektiv metode til at nå mellem tænderne og under tandkødskanten for at sikre optimal mundsundhed."