Denne grøntsag hjælper dig med at tabe dig og sænke højt blodtryk

14/04/2024 15:08

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Hvis du vil sænke dit blodtryk eller tabe dig, så kan det være en god idé at gøre denne grøntsag til en fast del af din diæt.

Mest læste i dag

Når man forsøger at indtage en balanceret kost (og tabe sig) må grøntsager ikke overses. Det er dog vigtigt at nævne, at det ikke er alle grøntsager, der gør lige stor gang i forbindelse med et vægttab. Derfor kan det være en god idé at have fokus på dem, der gør.

Især rødbeder er vigtige, forklarer lægen Michael Mosley i sin podcast 'Just One Thing'. Hvorfor? De indeholder mange gavnlige næringsstoffer og hjælper med at sænke blodtrykket.

Mere specifikt, så er 'rødbeder rige på nitrater, hvilket fører til frigivelsen af kvælstofoxid, der udvider blodkarrene i hele kroppen'. Det siger Mosley, der derfor også slår fast, at du gør klogt i at have rødbeder med i din diæt. Det er især tilfældet, hvis du har et ønske om at tabe dig.

I samme episode giver Tim Spector, læge og epidemiolog, udtryk for, at han er enig. Han siger, at rødbeder 'effektivt reducerer blodtrykket'. Det er blot med til at slå fast, at der er endnu mere grund til at spise rødbeder. Gør du det ikke i forvejen, så er det på tide at lave om på dette.

Han nævnte også, at i 'kontrollerede og tilfældige' kliniske forsøg viste de sig at være 'meget mere effektive og meget mere behagelige end at eliminere salt'.

Endelig er det vigtigt at nævne, at de faktisk også hjælper en del, når det kommer til at tabe sig og opretholde en sund vægt, da der er tale om en meget næringsrig grøntsag med lavt kalorieindhold

Når du spiser 100 gram rødbeder, vil det i de fleste tilfælde resultere i et indtag på kun 44 kalorier. Til sidst er det også værd at nævne, at det at spise rødbeder endda også hjælper med at bekæmpe inflammation.