Stor nyhed til 900.000 danskere: Sådan ser du elpriserne en hel uge frem

02/10/2023 08:17

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Nu er det muligt at se priserne på el en hel uge frem.

Mest læste i dag

For nyligt præsenterede Andel Energi en nyskabende opdatering til deres app, der nu giver næsten en million danskere mulighed for at få kontrol over deres strømforbrug på en helt ny måde.

I over et år har Andel Energis app tilladt brugere at overvåge elpriserne, men tidligere var de kun i stand til at se den nøjagtige timepris for den kommende dag. Nu tager Andel Energi et skridt ind i fremtiden ved at give brugerne mulighed for at forudse timeprisen en hel uge frem i tiden.

Det rapporteres af Ekstra Bladet.

Kasper Søvsø, funktionschef hos Andel Energi, delte baggrunden for denne nye funktion:

"Elpriserne varierer markant fra dag til dag. For at hjælpe vores kunder med bedre at planlægge deres energiforbrug har vi udviklet denne funktion, så de nu kan se flere dage frem i tiden," udtalte han til Ritzau.

Den forventede timepris beregnes ved hjælp af avancerede prisprognoser, der tager højde for historiske elpriser, tidsmæssige mønstre og vejrprognoser.

"Prognosen er relativt pålidelig fra dag til dag, hvilket giver mulighed for at afgøre, om det er mest fordelagtigt at oplade elbilen på en lørdag eller søndag, for eksempel. Prognosen opdateres flere gange dagligt," udtalte Kasper Søvsø.

Elpriserne nåede hidtil usete højder i 2022, især på grund af Ruslands invasion af Ukraine, hvilket førte til en kraftig stigning i gaspriserne. Dette udløste en bølge af apps fra danske elselskaber, der hjalp forbrugerne med at navigere i det omskiftelige prislandskab.

Siden lanceringen af deres app i maj 2022 har Andel Energi tiltrukket mere end 900.000 brugere, og interessen for at følge elpriserne forbliver stærk. Tidligere på året tilføjede Andel Energi push-beskeder med de aktuelle timepriser til appen, hvilket resulterede i en mindre tilbagegang i det daglige besøgstal. Ikke desto mindre åbnede mere end 300.000 brugere appen i august.