Smid det i vaskemaskinen, og ud kommer al den snavs, der har samlet sig gennem årene. Dit tøj vil altid dufte godt

30/04/2024 23:01

|

Redaktionen

Foto: Senest.dk
Selvom din vaskemaskine gør dit tøj rent, så skal den også selv renses. Ellers ender dit tøj bare med at blive beskidt.

Mest læste i dag

Der er formentlig kun få husholdningsapparater, der er vigtigere end vaskemaskinen.

Det moderne menneske kan ganske enkelt ikke undvære den.

I dag er det svært at forestille sig, hvor meget arbejde den sparer os for, og hvilke muligheder den giver os. Hvis vi minder os selv om dette engang imellem, vil vi sandsynligvis ikke have noget imod at passe godt på den bagefter.

Glem ikke de vigtige steder

Overraskende mange mennesker forsømmer i dag den korrekte pleje af vaskemaskinen, hvilket er afgørende for at sikre, at den fungerer, som producenten har tiltænkt, og som vi alle forventer.

Mange tror, at moderne vaskemaskiner kan klare alt selv, inklusive selve rengøringen, for logisk giver det jo mening. Den renser jo tøj konstant, så hvorfor skulle den selv blive beskidt?

Dette er dog ikke helt tilfældet.

Hvis du ikke passer på din vaskemaskine indimellem, må du finde dig i, at den bliver beskidt, og det vil overføres til dit tøj, selvom det ikke ses efter vasken.

Vaskemaskinen skal rengøres regelmæssigt, og til dette er en almindelig svamp eller klud med en skål vand, hvor vaskemidlet skal opløses, tilstrækkelig.

Det vigtige er at rengøre tætningerne inde i vaskemaskinen. Glem ikke at fjerne bakkerne, hvor du putter vaskemiddel og skyllemiddel i. Vask dem separat i håndvasken.

Den simple metode

En ting, der ofte glemmes, er rengøring af vaskemaskinens dør. Denne bliver ofte meget snavset og har tendens til at fange al slags snavs, der bliver tilbage i vaskemaskinen og det kommer dermed i kontakt med dit tøj. Resultatet bliver altså, at dit tøj først bliver rent og derefter beskidt igen, og det er da nytteløst, ikke sandt?

Rengøring af indersiden af en vaskemaskine kan være kompliceret, hvis du følger instruktionerne fra producenterne af sådanne apparater.

Der er dog en simpel metode, der vil gøre arbejdet for dig.

Smid mindst en, men helst to, opvasketabletter i vaskemaskinen. Aktiver derefter vaskeprogrammet, som skal være på mindst tres grader, men gerne mere hvis det kan lade sig gøre på din maskine.

Programmet skal aktiveres i omkring en time, så tabletterne i opvaskemaskinen bliver ordentligt "rengjort".

Det fantastiske ved denne metode er, at den faktisk fjerner selv den mest stædige snavs fra vaskemaskinen.

Din vaskemaskine vil også dufte dejligt og måske simpelthen vaske bedre.