Salling Group med trist nyhed: Lukker Føtex efter 42 hårde år

10/06/2023 07:01

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Efter 42 hårde år har Salling Group valgt at lukke én af deres mest ikoniske Føtex-butikker.

Mest læste i dag

Når sommeren går på hæld, er det samtidig ifølge TV2 Øst slut med at handle i Føtex i City Vest i Brabrand. 

Den ikoniske butik, der har ligget samme sted i centeret i 42 år, har været gennem lidt og hvert, og ifølge Salling Group må man nu indse, at den ikke kan løbe rundt.

"Vi havde naturligvis helst været foruden, men er nu nået til et punkt, hvor vi er nødt til at lukke Føtex i City Vest," lyder det således fra Tora Nederland, der er salgsdirektør i Føtex. 

Butikken har været og er fortsat populær blandt mange kunder, men dens placering i kriseramte City Vest gør, at kundestrømmen bliver mindre og mindre, og derfor har Salling Group altså valgt at lukke butikken fra udgangen af august. 

Det betyder, at de lokale mister et elsket handlested, og at 84 fuldtids- og deltidsansatte mister deres job. 

Salling Group har dog meldt ud, at de vil forsøge at finde nye stillinger til de ansatte, ligesom koncernen kigger på andre muligheder for at åbne en ny Føtex-butik i nærområdet. 

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Salling Group. 

Heri står der desuden blandt andet: "[...] Nu gør vi alt, hvad vi kan for at finde nye muligheder til dem [red. medarbejderne] hos lokale Føtex-naboer eller andre steder i organisationen."

"Der er gjort en kæmpe indsats for at lykkes i City Vest, og måske har vi trukket den længere, end vi burde have gjort. Det skyldes vores iver for at fastholde et indkøbssted, som mange er og har været glade for," lyder det desuden fra Tore Nederland, som dog nu må sande, at butikken ikke kan løbe rundt.

Og det er på trods af en massiv indsats fra Salling Group, samt et salg af City Vest i 2022 i et forsøg på at redde centeret. I november 2022 stod 40 ud af 65 lejemål i centeret dog tomme, og centerets fremtid ser altså således ikke lys ud.