Politiet advarer danskerne efter en stigende tendens: Kan resultere i en plet på straffeattesten

04/01/2024 06:16

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Flere og flere dansker gør dette uvidende om konsekvensen.

Mest læste i dag

Supermarkeder i Midt- og Vestsjællands Politi-distriktet oplever i stigende grad udfordringer med snyd ved selvbetjeningskasser, hvilket resulterer i en bølge af anmeldelser. Politikommissær Lene Sveigaard har bekræftet, at politiet i øjeblikket behandler 131 anmeldelser fra supermarkeder i området.

Sveigaard advarer offentligheden om, at selvom nogle tror, at det er risikofrit at begå butikstyveri ved at undlade at betale for alle varer ved selvbetjening, er virkeligheden en anden.

Det skriver Midt - og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Hun påpeger, at selvom nogle kunder kun betaler for en del af deres varer, efterlader de stadig betalingsoplysninger, hvilket gør det muligt for politiet at identificere dem.

Hun opfordrer derfor folk til at modstå fristelsen, da konsekvenserne ikke blot indebærer en bøde, men også en belastende plet på straffeattesten.

Den pågældende efterforskning afslører, at der er forskelligartede sager, involverende både enkeltpersoner og par, og i nogle tilfælde endda med børn indblandet. Midt- og Vestsjællands Politi intensiverer nu deres sagsbehandling med det formål at identificere og sigte de personer, der står bag denne form for svindel.