Ny afsløring i sagen om Jes Dorph

07/01/2021 11:23

|

Lukas Jepsen

Foto: Jes Dorph-Petersen/Jesdorph.dk

Mest læste i dag

Jes Dorph-Petersens blev for ganske nyligt fyret fra TV 2, efter en undersøgelse af 18-20 års gamle krænkelsessager, til stor offentlig debat, og nu fortæller tv-værten så, at han blev tilbudt penge for at holde mund.

Det er blot et par dage siden det kom frem, at den populære tv-vært- og personlighed, Jes Dorph-Petersen blev fyret fra sit job på TV2.

Grundlaget for fyringen var, at Jes Dorph i to sager fra henholdsvis 2001 og 2003, skulle have opført sig krænkende over for to kvinder i praktik, hvor den ene journalistpraktikant anklager Jes Dorph for at have tiltvunget sig sex med hende under et besøg i tv-værtens hjem.

Jes Dorph valgte sidenhen selv at tage bladet fra munden, da han på sin Facebook-profil, delte sine tanker, og skepsis overfor processen der fældede ham, men det kunne han ikke have gjort, hvis han havde taget mod en aftale fra den nu forhenværende arbejdsgiver. TV 2 valgte nemlig at tilbyde Jes Dorph penge, for at holde mund om det hele.

“Jeg kan godt bekræfte, at jeg inden blev tilbudt en aftale, der medførte, at jeg ikke måtte sige noget,” fortæller den nu tidligere tv-vært til B.T.

Jes Dorph ønsker dog ikke at kommentere på, hvor stort et beløb han blev tilbudt for at holde mund om sagen.

“Jeg var ikke et sekund i tvivl om, at jeg skulle sige nej, fordi det var en bundgarnspæl i det, jeg gør nu. At det sidste, jeg vil sælge i den her ulykkelige sag, er min ret til at forklare mig,” lyder det fra Jes Dorph-Petersen.

Jes Dorph fik beskeden om opsigelsen i december kort før jul, og han er dermed den anden tv-vært fra TV2, der kan se sig fyret på baggrund af krænkelser.

Den første var Jens Gaardbo, der også blevet fyret på baggrund af undersøgelsen. Hvad Jens Gaardbo havde lavet, melder historien dog ikke noget ud om.