Nets udsender vigtig advarsel vedrørende 'MitID'

08/11/2023 05:54

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det er tid til at spidse ører.

Mest læste i dag

Det er svært at undgå at bemærke, at NemID snart bliver udfaset. Derfor er det rimeligt at forvente, at der vil være nogen, der ønsker at bistå de tilbageværende danskere, der stadig bruger NemID, med at skifte til den nye login-løsning. Men hvis du modtager en besked fra MitID, skal du være opmærksom.

Der er i øjeblikket en svindelmail i omløb, der hævder at have blokeret din konto. Den ser ud til at komme fra MitID og beder dig om at bekræfte dine kontooplysninger ved at klikke på et særligt link. Det er vigtigt at undgå at falde for dette bedrageri.

Hele advarslen kan læses herunder.

Svindelmailen påstår, at din konto er blevet midlertidigt blokeret på grund af usædvanlig aktivitet. For at bekræfte dine kontooplysninger beder de dig følge nogle trin ved at klikke på linket med teksten 'Hop på'. Du bør undlade at klikke på dette link eller besvare mailen; den kan blot slettes.

Nets har reageret på denne trussel ved at udsende en advarsel via appen 'Mit Digitale Selvforsvar.' Du kan læse hele advarslen nedenfor.

I emnefeltet kan du se noget i retning af 'Unauthorized login attempt.' Svindlerens mail begynder med: 'Kære kunde, Vi har bemærket usædvanlig aktivitet på din konto. Af sikkerhedsmæssige årsager har vi midlertidigt blokeret din konto og er nødt til at bekræfte dine kontooplysninger. Følg disse trin for at låse din konto op:' Derefter følger linket med teksten 'Hop på'. Det er vigtigt at undlade at klikke på linket eller svare på mailen; den kan blot slettes.

Du kan hjælpe Nets ved at videresende mails relateret til Nets, der indeholder svindelforsøg, til phishing-alerts@nexigroup.com.

Herunder kan du se et eksempel på den omtalte mail.

Foto: Mit Digitale Selvforsvar